Nerezervirano samo za muške

Ivor Car

16. prosinca 2002.

Nerezervirano samo za muške

Mnogi muški šovinisti neprestano ističu kako neki sportovi nikako nisu namijenjeni ženama. Takve muškarčine jedva čekaju da upozore svoje neistomišljenike na neskladne ženske kretnje, u primjerice, košarci ili nogometu. Ipak žene često dokazuju neutemeljenost sličnih tvrdnji, o čemu dovoljno govori i ova fotografija

Ipak pitanje je da li je većina tih muških šovinista ili kako god ih zvali, vidjela snažne dvoboje koji su se odigravali pod vodom bazena u zapadnoaustralskom gradu Perthu, gdje je održano Svjetsko vaterpolsko prvenstvo za žene. Dakle, riječ je o sportu koji nikako ne upada u, nazavimo to, neku izmišljenu kategoriju "ženskih sportova".
Na fotografiji možete vidjeti iznimno snažnu "mušku" (!?!?) podvodnu borbu između Ruskinje, Ekatarine Salimove i obrane kanadske reprezentacije koja je ipak uspjela poraziti Rusiju sa tijesnih 6:5, i tako osvojiti brončanu medalju. U finalnom dvoboju igrale su Mađarska i Sjedinjene Američke Države, a pobijedile su one prve, također gusto, sa 8:7. Dakle, skidajmo kape svjetskim vaterpolo prvakinjama - Mađaricama, i zapitajmo se koliko ima Hrvatica vaterpolistica, s obzirom da se naprednošću busamo u prsa, te tvrdimo kako imamo jednu od najjačih vaterpolo liga svijeta, na žalost, izgleda samo u muškoj konkurenciji, ako i to.