Dan žena

Vuk

14. ožujka 2002.

Dan žena

Odmah ću po(h)valiti ove naše žene da slabo pišu na ovom našem siteu. Apeliram isto tako da ovakve teme ubuduće obrađuju same kako bi izbjegli moguće neželjene pošalice na njihov račun. Međunarodni Dan žena uveden je 1977. od strane glavne skupštine UN-a dok se sama ideja protezala od početka 20 stoljeća kada žene nisu imale pravo glasa. Gurtna, žrtna, žržtna, žertna, žentra, žena
Kod nas se Dan žena prije dočekivao sa respektom. Sjećam se kako me je u ono vrijeme kao klinca stari "šutno" u jaknicu i ajmo kupit nešto da iznenadimo majku prije no što se vrati s posla. Majka je sa posla dolazila već natovarena s cvijećem i možda ponekim poklončićem. Da, pazilo se više da iznenadiš svoje najbliže ženice na 8. mart nego za njihov vlastiti rođendan. Sa promjenom sistema i ulaskom u samosta(l)n(u) Hrvatsku Dan žena se zagubio u roju drugih problema. Držalo se da je i to izmišljotina iz ex Juge čime se taj dan automatski uspoređuje sa Danom ustanka u Crnoj gori ili sl. Pokušaj uvođenja Majčinog dana početkom svibnja nije urodio uspjehom, ništa čudno za ratno vrijeme u kojem ljudi izbjegavaju takve datume sa ciljem da uštede svaku kunu. Međunarodni je to praznik kojeg '77-e uvela glavna skupština UN-a. Očekuje se toga dana od muškaraca da ženicama prirede neki poseban susret, da aktivno sudjeluju u razgovoru s njima, da ih odvedu u Veneciju na 2 dana, cvijeće, klopa... Vi koji ne vjerujete u ovaj dan možete recimo, prevariti ženu. U Državnom zavodu za zaštitu materinstva danas će se govoriti o tome kako žena treba uskladiti privatni i poslovni život, dok će zagrebačka gradonačelnica dijeliti cvijeće u gradu.

Za kraj novice bilježimo uspjeh žene koju vidite na slici. Radi se naime o majci dvoje djece, ukrajinskoj kućanici Eleni Solad koja se jučer kandidirala za zastupnicu u ukrajinskom parlamentu. Golo tijelo koje vidite na slici dio je predizborne kampanje, u kojoj ističe da ako bude izabrana zalagaće se za legalizaciju prostitucije i marihuane. A mi mislimo da je Budiša liberal. Sretan dan žema .