Nebo zapalilo crkvu

Ivan Kegelj

5. srpnja 2003.

Nebo zapalilo crkvu

Kako to protumačiti - Lupež ne bi znao reći. Možda je u pitanju šala - trenutak inspiracije majke prirode, možda neobična, bizarna slučajnost, a možda i znak da je sve pošlo u materinu i da bi pod hitno trebalo stati, u šake uzeti sva filozofska djela pisana kroz minula stoljeća, pročitati ih, a potom razmisliti "kuda idu divlje svinje". Kako bilo, vijest glasi - crkvu u američkom Ohiou pogodio je grom nakon što je svećenik s oltara od Boga zatražio da mu pošalje znak.
Svećenik je gostovao u lokalnoj crkvi u gradu Forest, govorio o važnosti pokajanja, pa usred molitve od Boga zatražio pomoć. Nakon što je zazvao Svevišnjeg, crkveni zvonik je zadrhtao pod udarom groma, struja se provukla kroz žice mikrofona i stresla nesretnog "pastira".
-Pitao je Boga što još mora reći, zatražio je znak i dobio ga, prepričao je spektakl Ronnie Cheney koji je prisustvovao crkvenom obredu.
Ipak, svećenik se nije dao smesti, te je, nakon što se oporavio od šoka, nastavio misu. Ali za dvadesetak minuta pastva je otkrila da se crkva zapalila i panično utekla ne stigavši do kraja čuti božju riječ. Požar je ugašen za tri sata.
Šteta? Sitnica - 20 tisuća dolara. Pa sad ti budi pametan i shvati što je "pjesnik" s ovim htio reći.