Napad "žući" na bejzbolskoj utakmici

Ivor Car

9. listopada 2003.

Napad "žući" na bejzbolskoj utakmici

Što se to njemu događa, pitate se. Dogodilo mu se ono na što smo već jednom upozoravali na Lupigi. Dogodilo mu se to da je postao žrtva američkog sportskog huliganizma koji i nije tako minorna pojava kakvom se kod nas drži. Ili je možda on taj koji pravi od nevinih žrtve? Uglavnom priča je vrlo jednostavna i kratka, a ponajviše nevjerojatna.
Ipak je ono ili? Dakle, osoba s fotografije nije žrtva huliganizma već je on onaj koji od nevinih pravi žrtve. Zapravo ostavljamo mogućnost da mu je ovo prvi put da se upustio u ovakvu avanturu i kao što vidite nije mu uspjelo, dohvatila ga je čvrsta ruka pravog policajca, čuvara američke slobode i demokracije.

A što se zapravo dogodilo?
Na fotografiji vidite neidentificiranog (bolje rečeno od strane policije neimenovanog) vatrenog navijača američkog bejzbolskog kluba
Oakland Athletics, kojeg obuzdava policajac, a iza njih dvojice nalazi se nekoliko bijesnih hard-core bejzbolskih navijača.
A pitate se zašto su na bejzbol utakmici navijači tako pobjesnili.
E pa, dio mase na uvijek prepunom stadionu u Oaklandu razbjesnio se nakon što su vidjeli kako se Damian Jackson, igrač suparničke momčadi, Boston Red Soxa, podsmjehuje igraču Oakland Athleticsa, Johhny Damonu, nakon što su se njih dvojica slučajno sudarila na terenu.

To je sva priča! Ne očekujte nastavak! Da mi je netko rekao da žuć može proraditi i na podosadnoj bejzbol utakmici u tolikoj mjeri da se spremaš za fizičko razračunavanje – ne bih mu vjerovao … a zapravo zašto ne, ako je Hrvatima u nekoliko navrata proradila žuć na Svjetskom skijaškom kupu ...