LUTAJUĆA PORUKA: Gdje se sve prije Tuđmanove rodne kuće pojavljivao transparent "HDZ-nikad više"

Vjeran Grković

8. lipnja 2011.

LUTAJUĆA PORUKA: Gdje se sve prije Tuđmanove rodne kuće pojavljivao transparent "HDZ-nikad više"

Već jučer ste imali priliku susresti se s fotografijom zbog koje se prvi hrvatski predsjednik, Franjo Tuđman, iskoristimo tu frazu - okreće u grobu. Riječ je o „diverziji“ Društvene mreže građana koja se pred Tuđmanovom rodnom kućom u Velikom Trgovišću fotografirala s golemim transparentom na kojem stoji „HDZ – nikad više“. Transparent je to koji se, kao vrtni patuljak iz kultnog francuskog filma Amelie, pojavljivao na brojnim prepoznatljivim lokacijama. Pa pogledajte galeriju i otkrijte gdje je sve bio

Ljudi koji stoje iza Društvene mreže građana, proizašle iz antivladinih prosvjeda, ističe da ova inicijativa ne obuhvaća sve i ne forsira zajedništvo. „Zastupamo isključivo svoje stavove i ciljeve te ne težimo zajedništvu svih sa svima, kao što je to izgledalo dijelom za prošlih prosvjeda. Ovo nije inicijativa koja namjerava stvarati nekakvu sveopću slogu. Naprotiv, volimo pluralizam mišljenja ideja, stavova i ciljeva. Mi nismo Borg niti to želimo biti“, kažu i dodaju da su sve njihove akcije isključivo nenasilne, a cilj im je ostavka „nelegitimne i korumpirane Vlade“.


"HDZ - nikad više" u Puli

 


"HDZ - nikad više" na zagrebačkoj Medvednici

 


"HDZ - nikad više" u Velikom Trgovišću

 


"HDZ - nikad više" pred Brijunima

 


"HDZ - nikad više" u Zadru

 


"HDZ - nikad više" u Rijeci

Koje je sljedeće odredište na kojem će se pojaviti ovaj "lutajući" transparent, s vrlo jasnom porukom, za sada nije poznato, ali ne treba sumnjati da ćemo ga sasvim sigurno još vidjeti. Za kraj ćemo vas tek podsjetiti i na akciju koju je DMG proveo prije nešto manje od dva tjedna, kada je na nadvožnjak u zagrebačkoj Miramarskoj ulici postavio transparent "Potrubi za pad HDZ-a", što je naišlo na veliko odobravanje vozača u toj prometnoj žili kucavici.

 

Lupiga.Com

FOTO&VIDEO: DMG