HR REVOLUCIJA: Ekskluzivni intervju s duhovnim vođom Indijanaca, koji poručuje - "Dođite danas na Cvjetni"

Mladen Barbarić

4. ožujka 2011.

HR REVOLUCIJA: Ekskluzivni intervju s duhovnim vođom Indijanaca, koji poručuje - "Dođite danas na Cvjetni"

Internet, novine, televizija ... Sve pršti od tekstova o prosvjedima Indijanaca koji diljem Zagreba prelaze kilometre natjerajavajući Vladu po gradu. No, usprkos tome, samo mi donosimo ekskluzivni razgovor s duhovnim vođom, može ga se slobodno nazvati Velikim Manituom ovog pokreta, koji će vam otkriti sve što niste znali o protuvladinim prosvjedima. Saznajte koja je prava uloga Pernara, koji su ciljevi Indijanaca, zašto misli da vrijedi prosvjedovati iako će se malo toga promijeniti te, posebno za Zorana „Ne Znam Što Se Događa“ Milanovića otkriva zašto je gorjela zastava SDP-a

LUPIGA.COM: Iz medija se stječe dojam kako su prosvjedi neartikulirani i bez jasnog cilja. Što vi zapravo hoćete?

Duhovni vođa Indijanaca: Odlazak poglavice Srebrna Baba i raspisivanje, kako vi to demokratski zovete, prijevremenih izbora. Što prije, to bolje! Haugh!

LUPIGA.COM: Ništa više?

Duhovni vođa Indijanaca: Moj prijedlog, a nisam ga na glas ni rekao, jer bi me vaš narod optužio za miješanje svetih pečurki i vatrene vode, bio je sljedeći. Ja bih sve vaše pametne sinove i kćeri potrpao u najveći vigvam koji imate. Ne budite neozbiljni već me saslušajte do kraja. Dakle, ne bih im dao magične gumice već bi dnevno dobili hrane i vode neophodne da prežive te samo jednu lulu duhana. Tako bih ih držao zatvorene dok ne utvrde sve prednosti i mane zemlje koju ste posudili od svoje djece. Zapravo, držao bi ih zatvorene sve dok na osnovu toga ne bi došli do plana za razumno upravljanje tom zemljom koji će trajati barem idućih deset proljeća. Međutim, tako nešto čista je utopija, dakle ostavka i izbori.

LUPIGA.COM: Pa što ako se raspišu novi izbori? Naši su političari korumpirana bagra koja se pred kamerama svađa, a onda u saborskoj birtiji zajedno loče, a vlast je svima služila za čerupanje naroda. Teško je vidjeti kako će izbori donijeti ikakav pomak, a prosvjedi išta promijeniti.

Duhovni vođa Indijanaca: Na žalost, istina je kako će nakon plemena Srebrne Babe vlast najvjerojatnije formirati poglavica Zoran „Ne Razumijem Što Se Događa“ Milanović. Međutim, tko god bude krojio vlast nakon prijevremenih izbora, biti će svjestan snage naroda koji će srušiti sadašnju vlast. Što je još važnije, toga će biti svjestan i narod. Power to the people, što kaže veliki bijeli brat John Lennon.

LUPIGA.COM: Kakvi su ti vaši Indijanci. Navodno nemaju puno toga zajedničkog?

Duhovni vođa Indijanaca: Ah, što da vam kažem. Ima ih svakakvih. Žene, starci, djeca, mladi ... Ima ih iz brojnih plemena, raznih običaja i vjerovanja. Bilo je i jedno pleme, jako agresivno i s nekim odvratnim porukama iz Velikog rata koji ste vodili prije 70-ak proljeća. Drago mi je da oni više nisu s nama i da su ih sva ova ostala plemena ušutkala. Trebam posebno pohvaliti angažman Plavih Bluza koje su tu odigrale važnu ulogu iako su oni na strani poglavice Srebrna Baba.

LUPIGA.COM: Zašto ste palili i parali one zastave?

Duhovni vođa Indijanaca: Bijeli ljudi gledaju samo očima i teško shvaćaju poruke srca, s tim posebno imaju problema, kako ih zovete ... mediji. Da, zapalili smo zastavu sjevernog saveza Žute Zvijezde, ali onaj tko tu vidi išta više od simbolike i traži progone, njemu je Zli Duh već skalpirao sive stanice. To je bio revolt. Revolt što se miješaju u stvari pod našim vigvamom. Osobno nemam ništa protiv Žute Zvijezde i njihovih poglavica, ali mi moramo prvo pospremiti smrdljive i neoprane lonce oko našeg ognjišta, a onda ćemo razgovarati i s njima ako se tako dogovorimo. To je uostalom nešto posve drugačije od ove druge dvije zastave pa ću i to objasniti. Što se nas tiče oni su isti. Godinama kradu i pustoše naša sela. Dok jedni otvoreno kradu drugi o tome šute. Pleme Srebrne Babe neprijatelj je koji je davno uprljao tomahavke našom krvlju, a pleme poglavice Ne Razumijem Što Se Događa i svi njihovi saveznici su, umjesto da nas zaštite, dozvoljavali Srebrnoj Babi i njenim krvoločnim precima da se naš narod siluje svakom prilikom. Brojna su proljeća prolazila, a oni su se kukavički predstavljali našim prijateljima te nam šuteći ustima šarana radili o glavi zajedno sa Srebrnom Babom. To što smo im spalili zastavu jasna je poruka poglavici tupog izraza lica da prestane s nama igrati kukavičke igre bljedolikih. Ovo što radimo vjerojatno će ga dovesti do vlasti, ali važno je da zna da ćemo i njega kazniti ako i dalje na licu bude držao taj glup izraz bljedolikog. Baš kao što ćemo to bez milosti uraditi Srebrnoj Babi kojoj ćemo uzeti što najviše voli. Moć.

LUPIGA.COM: Onda su vaši Indijanci opasni i agresivni tipovi kojih se treba bojati?

Duhovni vođa Indijanaca: Zapravo, bojati se treba samo vatrene vode. Poznato je da smo mi crvenokošci slabi na taj otrov i ponekad me, priznajem, uistinu sram. Da nisam po precima crven u licu to bi svakako bio kad god pogledam neke svoje indijance kojima je razum pomutila vatrena voda. No, među nama ima starih skvo koje su vidjele mnoge hladne zime, i djece koja tek trebaju zapaliti prvu lulu. Nikome se još nije ništa dogodilo osim onih iz ratobornog plavog plemena koje sam ranije spomenuo. No, oni su prirodni neprijatelji s Plavim Bluzama i to je bio njihov međusobni obračun koji je nepravedno umrljao naše mokasine. Svojim Indijancima smatram samo one koji se ne služe tomahavkom već glavom i sve takve pozivam da nam se pridruže pa da sami ocijene trebaju li se bojati.

LUPIGA.COM: Kažu da je Pernar pravi poglavica Indijanaca, on ih je, uostalom i organizirao.

Duhovni vođa Indijanaca: Osjećam da vam mogu dati svoje srce pa ću vam otkriti jednu tajnu. Mnogi Indijanci sumnjaju i da je Pernar budala, da je pomislio kako može letjeti poput orla i da je stvoren za velikog poglavicu! Mene osobno ne zanima ni on niti njegove ambicije. O tome mogu samo reći kako je ambicija širok put koji vodi prema Velikoj Pustinji Duha. Kako će proći na izborima neka odluči čitav narod i u to ne želim ulaziti. Ipak, bez obzira na motive, treba priznati da je prvi kriknuo dovoljno glasno, a i danas kod Plavih Bluza prijavljuje naše okupljanje. Samo oko krtice ili bijelog čovjeka može ga vidjeti kao vođu. Samo neznalice. Svaki Indijanac zna da može predložiti što ga je volja, samo treba vrisnuti da ga ostali čuju. Ako se to svidi drugima onda se može smatrati vođom u tom trenutku. Već u sljedećem neko će mu pokopati ambicije i naslijediti ga.

LUPIGA.COM: Možete li nam još štogod poručiti prije no što popijete i posljednju kap vatrene vode?

Duhovni vođa Indijanaca: Moj duh i danas je s vama, dođite u 18 sati na Cvjetni i ne budite naivni jer, ne kara Marko Jadranku već Jadranka kara vas!


Lupiga.Com