LUPIGA U (NE)MILOSTI SAVSKE 66: Zašto i nas ne tužite, nismo šugavi?

Lupiga.Com

30. ožujka 2015.

LUPIGA U (NE)MILOSTI SAVSKE 66: Zašto i nas ne tužite, nismo šugavi?

Prosvjednici okupljeni pod šatorom dignutim ispred zgrade Ministarstva branitelja objavili su da podižu kaznene prijave protiv Jutarnjeg lista i portala Index.hr. Nekoliko dana ranije, u priopćenju koje potpisuje poduzetni prosvjednik Josip Klemm kao jedan od medija koji se "isključivo posvetio vrijeđanju i omalovažavanju hrvatskih branitelja" naveden je i naš portal. Međutim, na našu žalost i zaprepaštenje, Lupiga je izostao s popisa portala protiv kojih su Klemm i družina šatora podigli kaznene prijave. Stoga ovim putem izražavamo žaljenje te podsjećamo da takav tretman predstavnika šatorske Hrvatske nismo zaslužili!

U priopćenju pod naslovom "Gdje spava Fred Matić", predstavnik šatorske političke opcije Josip Klemm naš portal stavio je u red medija koji o njegovom, odnosno poduhvatu njegovih kolega iz Savske pišu "vrlo pristrano i s ciljem prikazivanja hrvatskih branitelja u negativnom svjetlu". Kad ostavimo po strani činjenicu da šatorska družina iz Savske 66 ne predstavlja sve hrvatske branitelje, u što svojim priopćenjem i šatorskim djelovanjem javnost žele uvjeriti Josip Klemm, Đuro Glogoški i ostali "junaci Savske ulice", dužni smo upozoriti i na dio priopćenja u kojem poduzetni prosvjednik Klemm imenom i prezimenom proziva našu suradnicu Anu Benačić te je kvalificira kao novinarku koja, uz Indexovu Deu Redžić, "posebno prednjači u neprofesionalnom odnosu prema Savskoj 66". Dakako, bezrazložni napad Josipa Klemma na našu novinarku, koji je uslijedio nakon prijetnji, pogrda i psovki što ih je imenovana primila pokušavajući izvijestiti s lica mjesta, dodatno nas je učvrstio u uvjerenju da Lupiga kod prosvjednika iz Savske kotira dovoljno visoko za jednu kaznenu prijavu. Stoga smo ostali nemalo iznenađeni žalosnom činjenicom da se naš portal nije našao na popisu onih koje je šatorska družina iz Savske ulice odlučila prijaviti organima gonjenja

Budući da vjerujemo da je do ovog propusta došlo zbog činjenice da Lupiga nije pisao o posljednjoj aferi Đure Glogoškog, točnije o njegovom uzurpiranju kuće namijenjene vojnim invalidima koji se nalaze u Zagrebu na liječenju, ovom prilikom ispričavamo se svekolikoj hrvatskoj javnosti, uključujući i stanovnike šatorskih nastambi u Savskoj 66. Naš portal, naime, zbog ograničenja u kadrovskim kapacitetima nije u stanju popratiti sve nezakonitosti, manipulacije i afere u režiji prosvjedničkih prvaka iz Savske 66.

Nacistički pozdrav iz Savske 66 (FOTO: Facebook)

Pri praćenju prosvjeda u Savskoj 66, neka nam bude dozvoljeno neskromno naglasiti, publicirali smo više tekstova u kojima smo upozoravali na nezakonitost prosvjeda, nezakonito blokiranje zagrebačkih ulicaizjave Đure Glogoškog iz vremena njegova ogorčenja tijelima hrvatske države i Hrvatske demokratske zajednice, zatim na dizanje ruku na nacistički pozdrav od strane pojedinih prosvjednika, na prosvjede građana protiv nezakonite okupacije platoa u Savskoj 66, na činjenicu da su neki među prosvjednicima zdravi i jaki umirovljeni u 30. godini života, čime su stavljeni u povlašten položaj u odnosu na ostale građane i građanke Hrvatske, koji na mirovinu moraju čekati do navršene 67. godine života. Sve informacije koje smo publicirali provjerene su i istinite, zbog čega ih nitko od šatorske družine iz Savske 66 nije niti pokušao demantirati.

Na žalost, naš trud danas je na relevantnoj adresi ostao podcijenjen. Kaznena prijava protiv portala Lupiga je izostala. Nakon održane konferencije za novinare pod nezakonito podignutim šatorom u Savskoj 66, uredništvu i suradnicima portala Lupiga nije ostalo drugo nego da konstatiraju tužnu činjenicu da smo u dodatnim kvalifikacijama ispali s liste medija koji će pred budućim hrvatskim naraštajima imati priliku pohvaliti se činjenicom da su tuženi zbog svog pisanja o nezakonitostima i manipulacijama vezanim za prosvjed koji nam dvadeset godina od formalnog završetka rata za neovisnost nije želio dopustiti da s olakšanjem konstatiramo: u Hrvatskoj je napokon nastupio mir

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com