Leonard Cohen - Poživi još 100

Ivor Car

21. rujna 2004.

Leonard Cohen - Poživi još 100

Danas smo od izdavačke kuće Menart dobili nekoliko zanimljivih vijesti. Pa tako nas napominju da legendarni Leonard Cohen danas slavi svoj, čak, sedamdeseti rođendan. Najavljen je i novi singl Morriseya, prvo mjesto na britanskoj top listi za indie bend “Embrace“, te skorašnji nastup hip-hop dvojca, “Bolesne braće“ u zagrebačkom klubu Gjuro II
21. rujna, legendarni kanadski kantautor, pjesnik i romanopisac, Leonard Cohen, slavi točno 70 rođendan. Cohen je rođen 1934. u Montrealu, a prve pjesme objavio je još ranih 1950-ih kao student u rodnom gradu i brzo postao jednim od pripadnika montrealske pjesničke škole i najslavnijih kanadskih pjesnika. 1967. snimio je prvi album za svoju stalnu izdavačku kompaniju Columbia/Sony, a podsjećamo da 25. listopada izlazi njegov najnoviji album "Dear Heather". Ovih dana se u prodaji pojavio i tematski broj časopisa "15 dana" posvećen Leonardu Cohenu i njegovu radu, koji donosi niz eseja te mnoštvo ilustracija koje je Cohen osobno pripremio za tisak. Časopis se može kupiti na svim Tiskovim kioscima, a pripremio ga je Tomislav Šakić.

'Let Me Kiss You' bit će treća pjesma skinuta s povratničkog albuma Morriseyja 'You Are The Quarry', a bit će ‘vani’ 11. listopada.  Osim naslovne stvari, izdanje će sadržavati i neobjavljene pjesme: 'Don't Make Fun Of Daddy's Voice', 'Friday Morning' i 'I Am Two People'. 'Let Me Kiss You' pojavit će se i na predstojećem albumu Nancy Sinatre, u izvedbi legendarne pjevačice.

Na britanskoj top listi albuma, britanske indie zvijezde, grupa Embrace (Sony) ušla je direktno na broj jedan sa svojim novim studijskim albumom 'Out of Nothing' koji je objavljen prošli ponedjeljak. Ovo im je, inače, drugi studijski album. Prvi je izašao 1998. pod nazivom „The Good Will Out“. Odličan komercijalni uspjeh iznenadio je sve članove benda, koji su oduševljeni što imaju tako vjerne fanove. Bend se sprema na englesku turneju kroz mjesec dana, a točne datume i gradove provjerite na službenom web sajtu grupe.

Kultni zagrebački klub GJURO II  otvara svoja vrata za goste R'n'B confusiona u srijedu 29.9.2004. uz veliki koncert BOLESNE BRAĆE, najbolesnijeg hip-hop dvojca. Nakon ljeta, kojeg je bolesna dvojka provela radno, radi se na novome spotu „Looka i Borna“. Spot će biti u southparkovskom stilu, a radi ga ekipa iz Švedske, Werk. Spot će biti gotov kroz jedno tjedna dana, a o plasiranju istoga na vrijeme ćemo vas izvijestiti.