Magnifico za Sony

Ivor Car

3. lipnja 2004.

Magnifico za Sony

Tko nije čuo za slovensku kontraverznu zvijezdu imena Magnifico, zbilja je propustio dosta toga. Moglo bi se čak to isto reći i ovako: tko nije vidio Magnifica … Uglavnom, kako god bilo, iz Menarta nam javljaju kako je ovaj kontraverzni glazbenik prvi Slovenac koji je potpisao ugovor s istaknutim svjetskim labelom Sony. O čemu se radi saznajte kao i uvijek pod

Kontraverzna slovenska pop zvijezda Magnifico našoj je javnosti najpoznatiji po skandalu kada se potukao na izboru slovenske pjesme za Eurosong, ali i po nespretnim usporedbama s Rambom Amadeusom. No, evo nadamo se da će ubuduće biti najpoznatiji kao prvi slovenski glazbenik koji je potpisao ugovor s istaknutim svjetskim labelom Sony Music Italy i tako postigao još jedan uspjeh u svojoj dugogodišnjoj uspješnoj karijeri.

Iz Menarta, čija je Magnifico "mušterija", javljaju nam, s malim zakašnjenjem, kako se ugovor odnosi na prodaju izdavačkih prava za izdavanje singla "Hir Aj Kam Hir Aj Go", te uključuje mogućnost prodaje izdavačkih prava za još jedan singl i dva albuma. To se smatra iznimnim postignućem i prvim takvim podvigom jednog slovenskog umjetnika (slovenski, iako mu predbacuju što je čapac i čefur, što znači da je porijeklom s "juga", u ovom slučaju točnije SiCG), jer ugovor vrijedi za cijeli svijet, s iznimkom Balkana, Poljske i Grčke.

Skladba "Hir Aj Kam Hir Aj Go" je među ostalim, na popularnoj talijanskoj radio postaji Radio DJ najavljena kao veliki proljetni hit, zato vas ne treba iznenaditi ako za eventualnog posjeta u Italiji, čujete poznati Magnificov refren. Menart vas je upozorio, pa sad vi gledajte.