Ramirez ide dalje

Ivor Car

10. rujna 2004.

Ramirez ide dalje

Bend Ramirez, čiji je prvi singl "Iste cipele" zauzeo zapaženo mjesto u ljetnoj glazbenoj suši, najavljuje kako neće stati samo na tome. Njihov album prvijenac trebao bi zasjesti na police trgovina 18. 10., a trenutno su okupirani snimanjem spota za novi singl "Sve je ok". Također se spominje jesenska turneja Ramireza po svim većim hrvatskim gradovima

Iza benda Ramirez stoje dvije izdavačke kuće, već provjereni i veliki Menart te novosnovana kuća DOP Records, koja je svojim prvim potezima pokazala kako se radi o vrlo perspektivnom izdavaču iza kojeg stoji probojna ekipa koja je u djelo sprovela nekoliko vrlo zapaženih projekata (DOP magazin, nagrada Zlatna Koogla, multimedijski klub Kuglana 2, …). Prvi singl ovog tzv. gitarističkog benda nedugo je nakon objavljivanja zauzeo vrhove radijskih top ljestvica, a ukoliko se netko od vas ipak nije susreo s Ramirezom reći ćemo ukratko kako je riječ o rock glazbi s evidentnim primjesama brit popa. Usmjerenje njihove glazbe uspoređuju s onim što "proizvode" bendovi poput Coldplaya ili Radioheada.

Nakon zavidnog uspjeha već spomenutog najavnog singla "Iste cipele", grupa Ramirez u nedjelju snima spot za najnoviji singl, "Sve je ok". Režiju i scenarij ovoga spota, potpisuje Goran Kulenović, koji je iste stvari "odradio" i na prvom spotu. Kako najavljuju iz Menarta i Dop Recordsa spot će biti sastavljen iz tri dijela, sviračkog ili live dijela, te igranog dijela i psihodelije (što se krije iza ovoga nesvakidašnjeg termina tek ćemo vidjeti).

U Profil Megastoreu, u Zagrebu - Gundulićeva 7, na sam dan izlaska albuma 18.listopada, simpatizeri Ramireza moći će pogledati kako je ispao spot za "Sve je ok", te se prisjetiti partije šaha na krovu s podlogom "Iste cipele". Osim toga bend će zasvirati, u akustičnoj verziji. Zainteresirani će tom prilikom moći postavljati pitanja, a spominju se i neka iznenađenja.

Album je sniman tijekom ove godine u studiju Present pod ravnanjem Denisa Mujadžića, poznatijeg pod imenom Denyken. Navodno bi album u trgovinama trebao imati nešto nižu cijenu, prilagođenu prosječnom nacionalnom bruto dohotku po glavi stanovnika, a svaki njegov kupac automatski će ući u nagradnu igru, što je još jedan dokaz da Hrvati osim bez kruha, ne mogu ni bez igara. Za ovu jesen najavljena je i velika promotivna turneja po većim hrvatskim gradovima. Što će biti od svega toga pokazat će vrijeme.