Krk - prava gesta prema ljubiteljima životinja

Elfrida MatučMahulja

22. srpnja 2005.

Krk - prava gesta prema ljubiteljima životinja

Svjedoci smo svakodnevnih napisa o mučenju malenih pasa u svrhu istraživanja i nastave na Veterinarskom faksu, o muci koju prolazi Društvo za zaštitu životinja u Rijeci oko rješavanja lokacije za životinjski azil, o napuštenim i pronađenim životinjama, o leševima dupina, o pismu famozne i fatalne BB našem predsjedniku. Strašno! Jest, ali dogodi se tu i tamo i poneka gesta vrijedna hvale i isticanja

Grad Krk je recimo, grad koji obiluje famoznim "plavim zastavama". Gotovo da više i nema plaže na kojoj ne vijori taj komad plave krpe koja jamči kvalitetu svega i svačega i za to vijorenje plaža treba ispunjavati xyz uvjeta.

Plave su zastave postale nekakav simbol prestiža i ponosa, no vjerujem da su puno glavobolje zadale vlasnicima četveronožnih kućnih ljubimaca koji se također vole osvježavati u moru, jer istovremeno s podizanjem plavih zastava ide i postavljanje tablica zabrane kupanja pasa i ostalih ljubimaca.

I lijepo je imati priznate kvalitetne plaže i lijepo je da se u istom plićaku ne kupa vaše dijete i nekakav pit bull, no najljepše je kada se nađe rješenje s kojim će biti sretni i roditelji i djeca i psi i njihovi vlasnici.

Tako se gradska vlada Grada Krka dosjetila jednu uvalu koja je radi svojeg položaja (na udaru je juga) bila najčešće prepuna smeća pretvoriti u plažu za kućne ljubimce. Plaža se sada održava, a vlasnici pasa tu dolaze sa svojim mazama i zajedno uživaju bez da ih netko gleda poprijeko.

Uvala Redagara tako je postala raj za kućne ljubimce, a Grad Krk vjerojatno jedini na Otoku koji ima kvalitetno riješeno ovo pitanje s kojim druga mjesta muku muče. Inače sama uvala Redagara tj. more u istoj je prekrasno čisto, a ranije navedeni razlozi odbijali su eventualne kupače.

Vjerujem da je Grad riješio "jednim udarcem dvije muhe" na zadovoljstvo svih! Zato Big Smile for Krk!