Kinolog u nedoumici

Ivor Car

4. srpnja 2005.

Kinolog u nedoumici

"Kinolog i Ljubiteljica ptica dijele kat u Društvu ljubitelja životinja i provode svoje uobičajeno prijepodne. Veliku promjenu u njihov ustaljeni odnos donosi dolazak Nepoznatog ljubitelja životinja. Tada počinju igra i nadmetanje u čekaonici ...", čitate vi i ništa vam nije jasno. No, sigurno će vam biti mnogo jasnije ukoliko u utorak u Teatru ITD pogledate "Kinologa u nedoumici". Takva spoznaja koštat će vas tek 15 kuna

"Kinolog u nedoumici" Slawomira Mrožeka, u režiji Zrinke Antičević djelo je studentskog kazališta "Ivan Goran Kovačić" koje postoji još od davne 1948. godine, a koje mnogi pamte po predstavi "Ubojice ili priča o nama" što je najizvođeniji uradak ovog kazališta. Na žalost, s obzirom da ekipa iz "Ivan Goran Kovačić", zaljubljena u kazališne daske, zapravo nema vlastitu scenu, njihove izvedbe nisu tako česte. Upravo to bi trebao biti razlog zbog kojega ne biste smjeli propustiti "Kinologa u nedoumici" koji će ovoga utorka u 20 sati gostovati u zagrebačkom Teatru ITD.

U predstavi koja je igrana na ovogodišnjem Festivalu kazališnih amatera Zagreba, glume Dinko Vujević, Biljana Geratović, Marko Movre i Maks Ružinski. Za samo 15 kuna, koliko košta "dokoličarska" piva u centru grada sigurno će vam se pojasniti sljedeći kratki sadržaj: "Kinolog i Ljubiteljica ptica dijele kat u Društvu ljubitelja životinja i provode svoje uobičajeno prijepodne. Veliku promjenu u njihov ustaljeni odnos donosi dolazak Nepoznatog ljubitelja životinja. Tada počinju igra i nadmetanje u čekaonici Društva ljubitelja životinja …. Je li ljubav prema ženi jača od osjećaja odgovornosti prema psima? Postoje li divovski leptiri? Tko ima palmu i zašto? Oh, kako je to teško kako je teško voljeti životinje!".