"Klemponjin" komad slave!

Ivor Car

25. rujna 2003.

"Klemponjin" komad slave!

Na prvi pogled na ovom psu ne primjećujete sigurno njegove oči, ili njegovu pomno odnjegovanu dlaku. Siguran sam kako prvo primijetiti nevjerojatno slatkog psa, sa još nevjerojatnije dugačkim klempavim ušima na kojima bi mu pozavidio i junak crtanih filmova- Dumbo. A tko je zapravo on?

Basset sa fotografije imena Mr. Jeffries, će ovih dana biti zasigurno najpoznatiji pas na Svijetu, budući će njegov lik završiti na stranicama mnogobrojnih novinskih izdanja diljem svijeta. Razlog tome, kao što možete i pretpostaviti su njegove uši s kojima će ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao pas s najdužim ušima.
No, to nije sve, njegove uši su ga učinile i vrijedno osiguranim, i to na otprilike 30 000 funti (u grubo 45 000 eura), na koliko je njegov vlasnik osigurao Mr. Jeffriesove uši.
Inače ovaj basset je unuk psa koji je svoju slavu stekao kao Biggles, 'maskota' Hush Puppies shoes. Puno klemponjino ime je
Knightsfollie Ladiesman, a njegove "klempuseri" dugački su po gotovo 30 centimetara.

No, to je ona dobra strana medalje, dok se nitko neće sjetiti kako njegove uši mogu biti nezgodna stvar.
Nitko ga ne pita smetaju li mu uši dok jede svoju dnevnu porciju psećeg 'bućkuriša', kada mora paziti da ne zagrize svoje uho koje se nezgodom pronađe u zdjeli sa hranom. Ne pita ga nitko smeta li mu i kada u hodu jednostavno stane na svoje uho. Dakle, nije lako ovom Mr. Jeffriesu.