Kamo ovih dana?

Elfrida MatučMahulja

25. svibnja 2005.

Kamo ovih dana?

Ove godine, mogli bismo reći da blagdan Tijelova označava i službeni početak turističke sezone na otoku Krku i svatko tko se ovdje nađe ovog predstojećeg 'spojenog', pronaći će ponešto i za sebe, a ugodno provedeno vrijeme na Boduliji trebalo bi jamčiti i lijepo vrijeme koje obećava visoke temperature i, na vlastitu odgovornost, tvrdim da se i more već onako primamljivo ljeska na kasno svibanjskom suncu
Što onda putnike namjernike čeka na Krku ovaj vikend? Pa eto u samom Gradu Krku od sutra pa do nedjelje, održava se već tradicionalni "Vinofest" koji je u biti "izložba na otvorenom" autohtonih hrvatskih proizvoda. Nude se tu domaća vina, sir, med i proizvodi od meda, sušeno voće, makrobiotske delicije, masline i maslinovo ulje i još svakojaki drugi primamljivi proizvodi. Poseban gost ovogodišnjeg "Vinofesta" jest "Podravka" iz Koprivnice koja u subotu časti posjetioce domaćim gulašom. Sve će to biti popraćeno i kulturnim programom u kome će se na pozornici izmjenjivati folklorne grupe, klape, dječji zbor "Mići boduli" i grupa "Fortunal". U svakom slučaju lijep doživljaj svakome tko naiđe.

Istovremeno, 8 km dalje, u Puntu u 20.00 sati u Marini Punat je otvorenje 21. međunarodne jedriličarske regate "Croatia Cup", a podsjećam da je u Galeriji "Toš" postavljena izložba umjetničkih fotografija Bojana Bonifačića koju svakako vrijedi pogledati. Nakon dva dana takmičenja i jedrenja u subotu navečer, na obali u centru Punta biti će upriličen zabavni program uz ugostiteljsku ponudu.

Dakle, ukoliko ste u nedoumici gdje provesti produženi ili samo obični vikend, predlažem vam eto malo morskih doživljaja kao uvertiru u jedno dugo toplo ljeto, bar prema najavama naših meteorologa.