Je li Fatmir Alispahić peder? by Boris Dežulović

Ivor Car

12. kolovoza 2011.

Je li Fatmir Alispahić peder? by Boris Dežulović

Nedavno objavljen tekst Fatmira Alispahića, čije smo dijelove objavili na Lupigi, unatoč tome što obiluje rijetko viđenom mržnjom prema homoseksualcima, nije u Bosni i Hercegovini naišao na posebnu kritiku javnosti, što nije ni čudo s obzirom da se u toj zemlji već godinama puno žešće udara i po nekim bitno brojnijim manjinama. No, neviđeno huškački tekst ipak je zaslužio da se njime pozabavi nova kolumna Borisa Dežulovića, koji Alispahićevom logikom zaključuje da je „Bosna cijela jedna golema pederska zajednica“


"Ako je eliminacija drugačijih fašizam, onda sam ja fašist."

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Elem, šetao Fatmir Alispahić Ferhadijom i sreo Muju. Đe si, Mujo, šta ima?, evo bio u Buybooku kupio neku knjigu, kakvu knjigu?, veli Mujo - "Logiku".

- Šta ti je bogati to logika? - pita Fatmir.

- To ti je zgodna jedna stvar - krenuo objašnjavati Mujo. - Evo, na primjer, ti ono imaš u kući akvarijum?

- Imam - odgovorio Fatmir.

- To znači da voliš male ribice, jel tako?

- Tačno.

- A ako voliš ribice, znači da voliš životinje.

- Volim.

- E, ako voliš životinje, onda voliš i ljude.

- Volim, jašta.

- A ako voliš ljude, voliš i žene.

- Naravno.

- E, vidiš: ako voliš žene, to znači da nisi peder. Kontaš?

Svidjela se Fatmiru Alispahiću ta, kako se zove, logika, i odmah otrčao da kupi knjigu. Taman izašao iz knjižare, kad naišao Suljo. Đe si, Spaho, šta ima?, evo bio u Buybooku kupio neku knjigu, kakvu knjigu?, veli Fatmir - "Logika".

- Šta ti je bogati to logika? - pita Suljo.

- To ti je zgodna jedna stvar - krenuo objašnjavati Fatmir. - Evo, na primjer, imaš li ti u kući akvarijum?

- Nemam - odgovorio Suljo zbunjeno.

- Marš, pederčino!

Jest, dobro, znam, vic je star i glup, ali točno toliko stara je i glupa logika Fatmira Alispahića, najustrajnijeg bosanskog borca protiv pederluka, autora one blistave logičke konkluzije, objavljene prije godinu dana u najuglednijem bosanskohercegovačkom naučnom časopisu Saff, pod naslovom "Pederi su očevi pedofila".

Nabavio tako Fatmir Alispahić akvarij, pa krenuo u križarski džihad protiv homoseksualizma, najveće pogube suvremenog svijeta i Bosne u cjelini. Vječno dežuran na straži heteroseksualnog šerijatskog bošnjaštva, vidio tako ovoga ljeta kako je Gay Pride u Zagrebu održan bez ijednog, najmanjeg incidenta, pa u posljednjem broju Saffa oglasio opću uzbunu: došli pederi do Une.

Prema Alispahićevim saznanjima, gologuzi pervertiti sa zapada nadiru na čestitu i čednu islamsku Bosnu iz dva pravca - prvi cilj im je, jasna stvar, Sarajevo, a drugi njegova Tuzla. Kako Alispahić to zna? Logično je: "Jedan od glavnih pederskih ideologa u Zagrebu, Gordan Duhaček, potiče iz Tuzle, pa je i to razlog špekulacijama da bi Tuzla mogla postati bosanska metropola pederluka."

Otkako je nabavio Mujinu "Logiku" i akvarij, Fatmira bogami baš krenulo. Kao onda kad je zaključio kako je "priča o ugroženosti pedera samo paravan ispod koje zjapi tortura pedera nad prirodom i čovječanstvom", pa to ilustrirao zgodnim primjerom s akvarijem i Hrvatima.

"To je isto kao kad nam kardinal Puljić poruči kako su Hrvati ugroženi u Sarajevu", logički je tada zaključio Alispahić, "a Hrvati drže sve važnije institucionalne pozicije i ekonomske tokove, i u Sarajevu i u drugim gradovima sa bošnjačkom većinom; ako je ko ugrožen u krajevima sa bošnjačkom većinom, onda su to Bošnjaci".

Nabavimo i mi stoga akvarij i Mujinu "Logiku", pa pogledajmo kako stoje stvari s Alispahićevim tezama u manifestu "Pederizam - rat protiv Boga i Čovjeka", poput one iznesene u okviru "Razvrat u brojkama", s taksativno nabrojenim naučno dokazanim činjenicama o homoseksualizmu, rezultatima višegodišnjih istraživanja, brojkama i postocima, među koje je i hladno, faktografski ubrojena i sljedeća znanstvena istina, citiram: "Perverzije u koje ulaze pederi nadilaze najgore horore i najmorbidnije scene. Kada se vrše policijska istraživanja vrsta zločina koji se počine u različitim društvenim zajednicama, jasno se dolazi do zaključka da su ubojstva koja se počine u pederskim zajednicama nešto najstravičnije, praćeno strašnim masakrima i iživljavanjima nad žrtvom. To samo dodatno oslikava stanje pederskog uma."

Policijski forenzičar iz CSI Rijada ništa ne kaže, već čeka da zaključimo sami. Fatmir je, naime, pobornik one drevne kineske mudrosti, koja kaže - ako želiš gladna čovjeka nahraniti, daj mu ribu, a ako želiš da bude sit cijeli život, nauči ga da napravi akvarij.

Nabavio tako i ja akvarij, pa mi se sve samo kazalo. Ako su "ubojstva koja se počine u pederskim zajednicama nešto najstravičnije, praćeno strašnim masakrima i iživljavanjima nad žrtvom", ispada - samo malo, da još jednom provjerim na akvariju - da je Bosna cijela jedna golema pederska zajednica! Ozbiljna je to revizija suvremene povijesti, koja je rat u Bosni pojednostavljeno tumačila kao srpsku agresiju, a zapravo se - kako vidimo na osnovu vještačenja Alispahićevim znanstvenim metodama - radilo o unutarpederskom sukobu, takorekuć pederskom građanskom ratu. U "strašnim masakrima i iživljavanjima nad žrtvom" najveći su doprinos pri tom dali fundamentalisti svih triju vjera, upravo dakle oni što nas uvjeravaju kako su najveći borci protiv pederluka.

Vidi se to uostalom i danas, kad je praktički jedina zajednička ideja koju dijele kršćanski i islamski fašisti na liniji Zagreb-Sarajevo-Beograd upravo - iskorjenjivanje pedera. Laike i ignorante poput vas zbunjuje, pretpostavljam, to što ste cijelo vrijeme mislili da su pederi oni koje privlači isti spol, a ne oni koji se - znam da je malo komplicirano - bore protiv pedera.

Nije, dakako, policijsko vještačenje ratnih zločina jedini dokaz pederluka, bilo bi to malo neozbiljno. Kao da - parafrazirajmo Fatmirovu "Logiku" - nekoga proglasite homoseksualcem jer ne voli, štajaznam, svinjetinu. "Pederizam" je po njemu, naime, "gori od fašizma, jer će pederizam biti totalitarni poredak u kome će istospolni razvrat biti iznad braka, potomstva, porodice, iznad Boga i prirode, iznad svega što normalan čovjek prihvata za prostor svoga života".

Imate li kod sebe akvarij, lako je izračunati: fašizam je - molim, po Alispahićevoj logici - poredak u kojemu su na vrhu brak, potomstvo, porodica, Bog, ukratko "prostor života" kojega prihvaća svaki "normalan čovjek". Za razliku valjda od bogobojaznih, obiteljskih fašista, "pederski pokreti i manifestacije" - nastavlja Alispahić - "nisu usmjerene tek na navodnu odbranu pederskih sloboda, već na ovladavanje zakonodavnim, političkim i društvenim mehanizmima, u svrhu nametanja jednog protuprirodnog sistema vrijednosti."

Ako je, međutim, pederizam "ovladavanje zakonodavnim, političkim i društvenim mehanizmima" u cilju uspostavljanja "totalitarnog poretka", "teror manjine nad ugroženom većinom", pri čemu se, kako nas uči suvremena povijest, pederi ne libe ni "strašnih masakra" ni "iživljavanja nad žrtvom", onda upravo fundamentalistički fašizam Waltera, Ljiljana, baš kao sada Saffa, "samo dodatno" - što bi se reklo - "oslikava stanje pederskog uma".

Kako bi rekao Claudio Caniggia - "ako je kokain droga, onda sam ja narkoman" - a parafrazirao Fatmir Alispahić: "Ako je eliminacija drugačijih fašizam, onda sam ja fašist."

Na što Mujo stvarno nema druge, nego reći: "Marš, pederčino!"

Boris Dežulović, Oslobođenje