TERORA PREKO GLAVE: Ja sam islamofob!

Vjeran Grković

4. lipnja 2011.

TERORA PREKO GLAVE: Ja sam islamofob!

Zadnjih godina u BiH je sve jači teror islamista koji nameću svoje viđenje vjere, nerijetko iskazujući mržnju prema svemu što je različito. Ovdje donosimo ogorčenu reakciju jednoga mladića, na nedavno objavljenom popisu navodnih islamofoba. On zaključuje kako ima samo jedan cilj – da se i njega, Arnela Sharana Šarića, rođenog 14.2.1986. godine u Sarajevu, upiše na listu islamofoba – poručujući: „Vi ste gadovi koji su zatrli sve božje u sebi“ i „kukala vam majka ako vam je ovo Islam“. Reakciju, vrijednu aplauza otvorene pozornice, a zbog koje će mladić, nimalo ne sumnjamo, imati itekakvih problema, pročitajte


Autor reakcije - Arnel Šarić

Moje ime je Arnel Šarić. Rođen sam 14.2.1986. godine u Sarajevu, u gradu gdje danas žive neki drugi ljudi, gdje je sramota reći da si rođen ovdje. Ne tebe, već oni to pretvoriše u uvredu.

Rođen sam slobodan od majke Aide. Ispuzao sam iz njenog stomaka i njena mama Nedreta učila me da klanjam i u ranim godinama me pokušala okrenuti Bogu. Nedreta, moja nana (brzi naglasak, nije naaanaaa) je onaj tip vjernika kojem ne treba Islamska zajednica ni reis. Ona je na karikature Poslanika Muhameda rekla: pusti budale, svačim se bave, a još su gori ovi što pale zastave ispred zgrada.

Nedreta se trudila, ali Bog, ako i postoji treba da uđe u tebe i da ga osjetiš.

Ja, Arnel Šarić, išao sam u džamije sa mojim daidžom na puno više Bajram-namaza nego što sam trebao. U džamiji na Dolac Malti se nisam previše zadržao jer je efendija kalašnjikovima i klanjima opsjednut i hutbe mu se tiču te neke izmijenjene stvarnosti u kojoj treba udružiti sve muslimane kako bi palili i klali zbog višemilenijske potlačene vjere nas muslimana. U džamiji "Ferhadija" efendija Muris je jedan divan čovjek koji je religiju veoma često povezivao sa normalnim životom i pričao o istoj. Sjećam se kada je govorio o tome da se za Bajram treba obući najljepše odijelo i da svako od nas zna šta mu je najljepše odijelo. Važno je da je čisto i da to nije samo košulja i kravata. Poentirao je na mene sa krestom na glavi i kožnom jaknom na meni. U Plavoj džamiji Sulejman Bugari je u stilu legendarnih gospel majstora, u stilu gospodina Browna bez pjevanja posvećivao svoje riječi masi i Bogu, bez mržnje, bez pogleda paklene zavisti u očima, samo osmijeh na licu.

Prestao sam ići na Bajram-namaze jer sam smatrao da je licemjerno od mene da zauzimam mjesto nekome ko istinski vjeruje, a ja samo testiram svoju psihu i akustiku džamija. Viđao sam starce kojima je to možda zadnji Bajram-namaz kako se mrznu vani, a ja sam unutra na toplom. Licemjerje je moralo prestati. Ljudi koji žele biti unutra nek budu unutra.

Danas sam na stranici islambosna.com pronašao listu navodnih islamofoba koji po uvriježenom mišljenju urednika ovog portala čini sami vrh bh intelektualaca sastavljenih od profesora, novinara, pisaca i pjesnika.

Ovaj tekst ima samo jedan cilj: želim da me se primi i upiše na listu islamofoba! Mene, Arnela Sharana Šarića, rođenog 14.2.1986. godine u Općini Centar u gradu Sarajevu!

Jer kukala vam majka ako vam je ovo u Bosni i Hercegovini Islam! Kukala vam majka ako je Reis Cerić i njegova vizija Bošnjaka Islam koji trebamo! Kukala vam majka ako je Fatmir Alispahić intelektualac po mjeri, čovjek koji očigledno gaji mržnju prema svemu i svačemu što je drugačije i što nije po šlifu NJEGOVOG ALLAHA! Kukala vam majka što ste sa lanca pustili Muhameda Velića da kroji zakone Majke Prirode kako stigne i umije, da odlučuje kome će se klanjati dženaza i kako će se psi ubijati! Što ste među nas pustili zakrabuljenu spodobu zvanu Arzija Mahmutović zbog koje moja mala rodica Emina dolazi kući iz obdaništa i tužno mi govori da neće dobiti poklone jer je Deda Mraz bolestan, jer ima svinjsku gripu!

Vi imate SVOG BOGA! Vi ste bezbožnici! Vi ste gadovi koji su zatrli sve božje u sebi, vi ste demonski kurvini sinovi, sljedbenici mašinerije samog PAKLA! Vi želite smrt, paljenje, žrtve, otkopavanje grobova i guranje kostiju pod nos samo da se pokaže kako ste veliki, kako stojite iza SVOG BOGA i kako VAŠ BOG stoji iza vas!!

A ja sam VAŠ NEPRIJATELJ!

Ja sam NEPRIJATELJ Cerićev!
Ja sam NEPRIJATELJ Velićev!
Ja sam NEPRIJATELJ Mahmutovićke!
Ja sam NEPRIJATELJ Zukorlićev!
Ja sam NEPRIJATELJ Alispahićev!

Ja sam NEPRIJATELJ svakog "Bošnjaka" koji je glup da se okiti imenom, ne čita knjige, ne preispituje sve i slijepo vjeruje da ako se reis voza u limuzini, da se i on voza u limuzini i da mu nije tijesno!

Ja NEĆU da mi okot đavolji klanja dženazu, kvragu, spalite me i bacite psima lutalicama da me pojedu i iskenjaju da oplode sa mnom parkove, samo nemoj da mi nad grobom se uče dove plaćene, dove koje koštaju stotinama maraka i da budem dio 3u1 paketa!

Ja sam individua!

Ja sam čovjek!

Rođen sam bez gospodara, slobodan!

BEZ BOGA I GOSPODARA sa dužnošću DA VOLIM SVIJET i bližnje i dalje! Da volim i da pomognem, da budem dobar i da budem pošten!

Upišite me, jer MRZIM LJUDSKU GLUPOST!

USE YOUR HEAD
TAKE CONTROL
NO GODS
NO MASTERS!


Lupiga.Com via Sharan