IZJAVA TJEDNA: „Što učiniti kada majka nosi bolesno nerođeno dijete? Pasti na koljena i moliti Boga“

L.T.

9. svibnja 2022.

IZJAVA TJEDNA: „Što učiniti kada majka nosi bolesno nerođeno dijete? Pasti na koljena i moliti Boga“

„Trebamo pasti na koljena i vapiti, moliti, tražiti od Boga pomoć u našoj ljudskoj nemoći. Uputite one koji su vjernici k svećeniku na bolesničko pomazanje i blagoslov nerođenog djeteta. Proslavite svetu misu s tom istom nakanom, za sretan porod živog i zdravog djeteta. Zamolite časne sestre, osobito one u klauzuri, da Gospodinu prikazuju ovu muku i budu tako, duhovno blizu roditeljima kao podrška i ohrabrenje“, ovako je, potaknut slučajem Mirele Čavajde, odgovorio muškarac, pater Marko Glogović, na pitanje koje je sam sebi postavio - „što učiniti kada majka pod srcem nosi bolesno nerođeno dijete“. Podsjetimo, Mirela Čavajda, trudnica je koja zbog teške malformacije ploda, odnosno smrtonosnog tumora koji može biti opasan i po nju, traži prekid trudnoće, ali joj zdravstvene ustanove ne žele omogućiti to pravo.

Ovaj redovnik i prolife aktivist dodao je u svom tekstu objavljenom na katoličkom portalu Bitno kako on u ovakvim slučajevima mnoge supružnike šalje u Međugorje da ondje „kod Kraljice mira zadobiju mir svojim srcima“, jer je „Kristov mir“ temelj svega ostalog i put sigurnog iscjeljenja rana. Jasno, kaže on, može se poći i u bilo koje drugo svetište, a trudnicu koja nosi malformiran plod i njene bližnje upućuje da ponavljaju ove riječi - „Isuse, uzdam se u tebe, Isuse, misli ti, Isuse, vjerujem…“. Najsrdačnije preporučuje i molitvu krunice jer ona zapravo „izgleda kao pupčana vrpca“. 

„Roditelji od Gospodina dobivaju milost i snagu da se mogu brinuti i za bolesno dijete, koliko god ih to koštalo“, siguran je pater Marko Glogović koji je ovim svojim istupom pokazao da je u ovakvoj Hrvatskoj spreman za čelnu funkciju u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ili barem na Svetom duhu. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Ustavne vrednote u doba krize"