HRVATSKO STANJE SVIJESTI: Vaše bijedne živote možete uzvisiti jedino tako da pljunete na nekoga

Boba Đuderija

22. veljače 2012.

HRVATSKO STANJE SVIJESTI: Vaše bijedne živote možete uzvisiti jedino tako da pljunete na nekoga

Pola se nacije bavi Severinom i njenim majčinstvom. S obzirom da sam "umrežena" nisam mogla izbjeći ni vijest o tome, a ni komentare, što na Facebooku, što ispod te vijesti. Znala sam unaprijed kakvi će biti, od 'kurve', do 'srpske kurve', preko sramotnog nehrvatskog imena, ali me neki mazohizam natjerao da se uvjerim u crne slutnje o stanju svijesti prosječnih čitatelja hrvatskih portala. Meni, recimo, nije važno ni što Severina radi, niti s kim spava. Ona me ne hrani, ne oblači, o njoj ne ovisi niti jedan segment mog života ... Moralna gospodo, motivirali ste me da kažem ono što sam mislila da nikada neću reći

Sve kao neće, a pola se nacije bavi Severinom i njenim majčinstvom. S obzirom da sam višestruko "umrežena" nisam mogla izbjeći ni vijest o tome, a, na moju veliku žalost, ni komentare, što na Facebooku, što ispod te vijesti. Znala sam unaprijed kakvi će bit komentari, ali me neki perverzni mazohizam natjerao da se uvjerim u moje crne slutnje o stanju svijesti jednog prosječnog čitatelja/čitateljice hrvatskih portala. Teško mi se u ovom trenutku odlučit pa reći jesu li bolesniji komentari muškaraca ili žena. U prosjeku, recimo od sto komentara, devedeset i devet su toliko debilni da se čovjek, (pa makar bio i Hrvat, znači naviknut), jednostavno zaprepasti. Onaj jedan komentar koji nije debilan ga isto zaprepasti, jer već izgubi svaku nadu da među tom bagrom postoji iti jedno normalno ljudsko biće.


Njen "nemoral" nema nikakvog utjecaja na njihove smjerne i poštene živote (FOTO: Lupiga.Com)

Hrvatske muškarčine, ah, te naše moralne vertikale, napljucaše se i isprazniše brate do te mjere da im najmanje iduće dvije godine neće trebati raditi ono čime se inače najčešće i bave, a za što ne postoji pristojan izraz, (osim medicinski, al' mi nije dovoljno jak) pa ga neću spominjati. No, dotična im omiljena, i jedina preostala radnja se najčešće odvija u samoći njihovih frustriranih životića, i za nju im ne treba ni mozak, ni žena, samo njihova junačka hrvatska desnica. Ili ljevica, votevr. I nešto malo izgladnjelih im hormona. Jer, da bi čovjek toliko mržnje izrigao na ženu koja mu

pod a) nije ništa u životu ukrala ni skrivila

pod b) koja mu nije ništa u rodu, pa dakle njen "nemoral" nema nikakvog utjecaja na njegov smjerni i pošteni život

to može biti potaknuto samo dvjema stvarima:

1. ili je taj... stvor (ne mogu reći muškarac jer muškarca zamišljam kao nekog s mudima, a muškarac s mudima teško da će skriven iza nekog idiotskog nicka pljucati po bilo kome a kamoli po ženi koja s njegovim životom nema veze i to u trenutku kad ta žena donese na ovaj tužni svijet jedan novi život), obični psihopata, poremećena bljedunjava mlohava čovječja ribica puna gorčine i vjerojatno zlostavljana u djetinjstvu

2. vidi pod jedan

Počevši od onoga da se Severinu s posebnim guštom naziva "kurvom", preko toga da je se unaprijedi u "srpsku kurvu", pa do nevjerojatno imbecilnih komentara u vezi malog dječaka koji se rodio, unatoč tome što se nije trebao roditi, jer mu majka nije dovoljno nacionalno osviještena i moralna. Naime, to što nije moralna i "poštena žena" bi joj još nekako i oprostili (ne bi, al' hipotetski gledano), ali to što se na kraju odlučila udati za nekoga mrske im vjere i nacije, e, to joj neće oprostiti nikada. To što je "kurva", dakle, ne bi bilo ni upola toliko za osudu da je hrvatska, naša kurva. Ali pošto udajom za Srbina postaje srpska kurva, e, to je bogme najteži smrtni grijeh. Jer, našim, hrvatskim kurvama se može oprostiti, i hrvatska kurva nije baš ono, ajmo reć, skroz kurva, dok god je nacionalno osviještena. Isto kao što hrvatski lopovi nisu baš toliko lopovi, i isto kao što hrvatski ratni zločinci UOPĆE nisu zločinci.


Uzvisiti vaše bijedne živote možete jedino, jedino tako da nekoga uvrijedite, ponizite, kamenujete, dragi moji plemeniti, pošteni, bezgrješni ljudovi (FOTO: Screenshot YouTube)

Na stranu to što je pojam "kurva" poprilično relativna stvar, ono što me fascinira je to što se netko UOPĆE toliko bavi tuđim životom. Na stranu i to što se slažem s tim da portali pretjeruju s praćenjem Sevinih ljubavnih, trudničkih i posttrudničkih aktivnosti i da je to vijest koja, naravno, nije vijest. Ali, s druge strane, urednici tih portala znaju jako dobro da će se ispod takve "vijesti" bogami nakotiti popriličan broj komentara onih koje "ta vijest ne zanima" pa će, (ti isti koje Sevin život ne zanima, jel'te) da bi tu tvrdnju potkrijepili, posegnuti za pretresanjem Sevinog života i karijere, te njenih upitnih (blago rečeno) nacionalnih i domoljubnih težnji. Da se vratim na "kurvu". Ljudi moji, objasnite mi, pobogu, zašto vas je toliko briga s kim, kad, gdje i koliko točno puta je bilo koja žena, a koja nije vaša, spavala? I zašto vam je bitno da li je ili nije objavila pornić? I zašto vam je bitno, uopće, bilo što u vezi nje? Ne znate? E pa, ja znam. Zato što su vaši mali životi toliko dosadni i isprazni da im neku minimalnu dozu smisla možete dati samo i isključivo kad možete naći nekog čiji je život, po VAŠEM mišljenju, još dosadniji i isprazniji. Uzvisiti vaše bijedne živote možete jedino, jedino tako da nekoga uvrijedite, ponizite, kamenujete, dragi moji plemeniti, pošteni, bezgrješni ljudovi.

Dalje, sudeći po općoj moralnoj zgroženosti koju iskazujete, dalo bi se pomisliti da ste nekakvi nazovi vjernici tj. kršćani. tj. katolici. U stvari, kad malo bolje razmislim, sudeći po vašoj zgroženosti, vjerojatno niste samo kršćanski vjernici, nego kršćanski sveci. Sigurna sam da ni jedan od vas nije nikada potajice uživao u nijednom porniću, a kamoli prevario svoju zakonitu. A znate li tko se najviše nabacuje prljavštinom na drugog čovjeka? Pa, onaj tko te prljavštine u sebi ima na tone. Dakle, pošto ste kao nekakvi vjernici, moram vas pitati, eto, čak bez osude, nego mi izazivate znatiželju: kako je moguće da imate hrabrosti tako i toliko pljucati na jedan novi život? OK, taj novi život je dobio sramotno, nehrvatsko ime, ali ipak? Nije vas strah od Boga? Evo, ja nisam vjernica, ali kad vas čujem, uhvati me strah od Boga. U vaše ime. Pomislim, naime, da će vam se tolika zloba nekako vratiti. Jer pljucate po najsvetijem. Po jednoj majci, u njenom najsvetijem trenutku.


Da mi se kojim slučajem njena muzika sviđa, slušala bih je ali me opet i dalje ne bi zanimalo s kim dijeli svoje noći i dane (FOTO: Lupiga.Com)

A tek ženski komentari? Pokušavajući naglasiti koliko je nakaradno da se na sva zvona piše i priča o Severininom porodu, počnu iznositi detalje o vlastitim si časnim porodima, pa idu tako daleko da eto, javno, opisuju sve muke koje su prošle, pokušavajući tako valjda retroaktivno dobiti neko priznanje, neki počasni Red Danice trudnice majke kraljice, šta li? Da ne pričam o onima koje su si dale truda i izlistale sva moguća lijepa, tradicionalna dalmatinska imena koja bi sasvim sigurno Severini dala barem malko ljudskog digniteta i oprala joj ukaljani obraz. Jer je, naime, jako, jako važno kako će se Severinino dijete zvati. Iako nam, naravno, uopće nije važno ništa u vezi nje.

Još jednom sam potvrdila ono što odavno znam: nitko prema jednoj ženi ne može biti toliko zloban kao druga žena. Meni, recimo, nije važno ni što Severina radi, niti s kim spava, niti zašto radi bilo što u životu. Ona me ne hrani, ne oblači, o njoj i njenim postupcima ne ovisi niti jedan segment mog života. I nemam je potrebu ni pljucati, niti joj se rugati. U biti, kad malo bolje razmislim, skoro sam pa sigurna da bi mi kava s njom bila puno zabavnija i ljudskija od kave s bilo kojim od svetaca koji po njoj rigaju.

Ali, da ponovim, mene Severina zaista ne zanima. Ni kao pjevačica, ni kao žena, majka, estradnjakinja. Da mi se kojim slučajem njena muzika sviđa, slušala bih je ali me opet i dalje ne bi zanimalo s kim dijeli svoje noći i dane. To je, (znam, ovo će mnoge iznenaditi) - potpuno njena stvar. I mislila sam da zbog toga ovo neću nikad reći, ali vi ste me, moralna gospodo motivirali, pa ću ipak reći:

Seve, čestitam ti, drago mi je što si rodila malog zdravog sina. I ja sam majka, pa znam koliko je to važno.

I, da, mislim da ima divno ime.

Lupiga.Com / Marčelina