KAPTOLU NA ZNANJE: Zaogrnuti u svečane halje, opijeni misnim vinima, oglušili ste na vapaje siromaha - napadom na Grubišića podcjenjujete inteligenciju svog stada

Boba Đuderija

15. studenog 2011.

KAPTOLU NA ZNANJE: Zaogrnuti u svečane halje, opijeni misnim vinima, oglušili ste na vapaje siromaha - napadom na Grubišića podcjenjujete inteligenciju svog stada

Napokon se jedan od vas posramio vaše potpune, dugogodišnje ravnodušnosti na patnje ovoga puka. Zaogrnuti u vaše svečane halje, opijeni vašim misnim vinima, odavno ste oglušili na vapaje siromaha, na suze obespravljenih, poniženih, na ulice izbačenih ljudskih duša. Upozoravate kako "pojedini crkveni dužnosnici necrkvenim postupcima ranjavaju crkvu". Ponadah se da ste napokon počeli čistiti svoje redove od onih koji narodu sa oltara daju upute za koga glasati.


"Neposlušnik" don Ivan Grubišić odlučio je izaći na izbore

Napokon se jedan od vas posramio vaše potpune, dugogodišnje ravnodušnosti na patnje ovoga puka. Zaogrnuti u vaše svečane halje, opijeni vašim misnim vinima, odavno ste oglušili na vapaje siromaha, na suze obespravljenih, poniženih, na ulice izbačenih ljudskih duša.

Toplo je vama u vašim izbama svetim, toplo vam je. Nećete se bojati računa za struju na kraju mjeseca. Nećete drhtati pred hordom razularenih državnih pit-bulova u haljama ovršnih inspektora....


Kardinal Josip Bozanić prozvao je umirovljenog svećenika don Ivana Grubišića zbog izbornog angažmana

Odavno ste se vi odrekli onoga u čije ime se zaklinjete. Nema u vama nikakvog duha, a pogotovo Svetog. Pred vašim očima oni na vrhu zadnju koricu kruha otimaju nesretnima. Vi šutite. Fanfare vaše bahatosti i neosjetljivosti sviraju u istom tonu sa onima koji godinama istom tom bahatošću pljuju po svemu što bi vam sveto trebalo biti. Po ljudskosti, poštenju, moralu. Hijene raznose izmrcvarena tjelesa onih malih, običnih ljudi a vi im dajete blagoslov. Djelom, mišlju i propustom.

Vi "prozivate" onog jednog koji se zasramio orgija nemorala u ovoj zemlji. Upozoravate kako "pojedini crkveni dužnosnici necrkvenim postupcima ranjavaju crkvu". Ja, naivna, ponadah se da ste napokon počeli čistiti svoje redove od onih koji narodu sa oltara daju upute za koga glasati. Pomislih, krenuli ste se obračunavati sa onima koji sramote vašu crkvu, i Boga u kojeg navodno vjerujete. O, ludo srce, ludi sni, pomislih, nasrnut ćete na svećenike koji šire mržnju, na pedofile, na smutljivce.


Pateru Vjekoslava Lasiću nije zamjereno držanje mise za Antu Pavelića na kojoj se biranim riječima govori o njegovoj ulozi u NDH

A vi krenuste na onog jedinog među vama koji je odlučio doslovno ispoštovati Isusov nauk. Ma da, klasika. Deja vu, što se vaše crkve tiče. Pa i kroz povijest ste uvijek dizali harangu na one pripadnike vaše crkve koji su tu crkvu jedini i poštivali. Vi ćete prozivati? Vi?

Čovjeka u kojeg već tisuće očajnih gledaju zahvaljujući Bogu što uopće postoji? Tog čovjeka ćete vi prozivati? Podcjenujujete inteligenciju svog stada, vaša dobro uhranjena preuzvišenosti.

Sram vas bilo.

Sram vas bilo.

Kako na nebu, tako i na zemlji.

Boba Đuderija, Lupiga.Com

FOTO: Novi list, Sarajevo-x