HDZ-OVAC ODUŠEVLJEN ZBOG GAŠENJA 'HRVATSKE UŽIVO': „Emisiju uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko“

I.F.

11. rujna 2017.

HDZ-OVAC ODUŠEVLJEN ZBOG GAŠENJA 'HRVATSKE UŽIVO': „Emisiju uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko“

Koji su pravi motivi zbog kojih je nakon trinaest godina uspješnog emitiranja ugašena vrlo gledana emisija „Hrvatska uživo“, još uvijek nije poznato, a što o tome misli predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Petar Škorić, javnosti je otkrio on sam, na svome Facebook profilu.

HRT UKINUO EMISIJU 'HRVATSKA UŽIVO': Hrvatska televizija odlučila raskinuti s novinarstvom

POKRENUTA PETICIJA ZA SPAS 'HRVATSKE UŽIVO': HRT tvrdi da su za gašenje emisije zapravo krivi gledatelji

„Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko“, napisao je Škorić niz neutemeljenih i uvrjedljivih optužbi dijeleći vijest u kojoj Mostov Nikola Grmoja iznosi tvrdnju da javna televizija postaje „privatna televizija premijera Plenkovića“ te kako se „na HRT-u smjenjuju svi koji nisu na liniji Andreja Plenkovića, neovisno o svjetonazoru“. 

Petar Škorić
Predsjednik splitskog HDZ-a u pohodu (SCREENSHOT: Facebook)

Škorić je rođen u Rošnjačama, tridesetak kilometara od Tomislavgrada, a po zanimanju je, zanimljivo, diplomirani novinar. Predsjednik splitskog HDZ-a postao je u travnju 2012. godine, a danas u Saboru obavlja niz dužnosti. Osim što je potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Škorić je i član Odbora za obranu, Odbora za turizam, Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, Odbora za međuparlamentarnu suradnju te zamjenik člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju. 

Vrijedi primijetiti i kako je cijelu emisiju na kojoj radi desetak urednika i novinara, poistovjetio samo sa Majom Sever, koristeći standardnu sintagmu ekstremnih desničara u Hrvatskoj, prema kojima svatko tko im ne odgovara „mrzi sve hrvatsko“.

Grubo prozvana Sever na ovaj je napad kratko reagirala na svom Facebooku profilu gdje je uz screenshot Škorićevog skandaloznog napada, samo napisala „je li ovo službeni stav“, označivši pritom službene Facebook stranice Hrvatske demokratske zajednice i premijera Andreja Plenkovića. Njihov odgovor na njeno pitanje izostao je.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Korak dalje: Izazovi europske Hrvatske"