HANA ĆURAK (SVE SU TO VJEŠTICE) PODRŽAVA LUPIGU: "Svi trebaju da podrže Lupigu!"

Lupiga.Com

19. siječnja 2018.

HANA ĆURAK (SVE SU TO VJEŠTICE) PODRŽAVA LUPIGU: "Svi trebaju da podrže Lupigu!"

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

"Mislim da svi trebaju da podrže Lupigu", kaže Hana Ćurak, urednica web outleta Sve su to vještice u poruci podrške Lupiginoj crowdfunding kampanji. "Brujas" već godinama nasmijavaju jednako feministe i feministkinje Balkana, kao i šoviniste, koji naprosto, kad iz njih progovara zdrava bosanska žena, ne kontaju sprdnju glavne junakinje Simone de Beauvoir, kao ni njenih jaranica Virginije Woolf, Jovanke Broz, Lepe Brene, Anais Nin, Hannah Arendt ili Fride Kahlo.

Tu su, dakako, i njihovi momci, drugovi komunisti Karl Marx i Friedric Engels, u ulogama očajnih kućanica, egzistencijalisti, poput Martina Heideggera, kojeg je u blagdansko vrijeme osobito zanimalo jel' ostalo šta ruske, a tu su i šovinisti, poput Milorada Dodika.

S obzirom da je teško ukratko prepričati vještičji doprinos i minuli rad pa recimo da su povodom 99. godišnjice smrti velike Rose Luxemburg izbacile sjajan serijal, a najsvježiji dijalog upravo se vodi između jaranica Eve i Lilit, prvih biblijskih žena, od kojih je jedna posrnula jer je htjela biti ravnopravna s Adamom, a druga je ozloglašena zbog - znatiželje.

Živjele nam vještice, ma gdje bile!

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube


*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.