Film Jackass do sada neviđenim scenama poharao kina

Ivor Car

28. listopada 2002.

Film Jackass do sada neviđenim scenama poharao kina

Rijetki su mogli predvidjeti uspjeh koji je u samo tri dana u američkim kinima doživjela filmska verzija bizarnog i ekstremnog showa MTV-a, Jackass. Uglavnom mlađi Amerikanci u potrazi za nečim novim i neobičnim bukvalno su poharali kina. Zasigurno će to biti dobar podstrek za Steve-O-a, Johnny Knoxvillea i ostalu ekipu "manijaka", koji će se svojski potruditi kako bi nadmašili svoje mogućnosti, a već je ovo do sada neviđeno na filmu

Da! Dugoočekivani, nekome iritantni, a nekome odlični MTV-jev show Jackass, poharao je američka kina u obliku filma. Film punog naziva "Jackass: The Movie" startao je prije samo tri dana, i za to vrijeme zaradio 22,7 milijuna američkih zelembaća.
Tjedna top lista zarade po američkim kinima jasno nam govori o porastu popularnosti bizarnoga u SAD-u, jer film "The Ring" koji je u kinima igrao cijeli tjedan, a ne samo tri dana, po zaradi zaostaje za solidnih 3,9 milijunčića. Kako saznajemo iz nekih neslužbenih izvora u snimanje filma je utrošeno tek 5 milijuna dolara, što će reći kako se film isplatio u rekordnom roku. Glavni lik filma je naravno Johnny Knoxville, vođa cijelog serijala i neuspjeli student američke glumačke akademije u Pasadeni, poznat kao pojava u spektakla Men in Black II.
Ukoliko ste se upitali "Pa dobro koja populacija gleda ovaj film", ne bojte se, imamo odgovor. Statistika kaže kako su dvije trećine onih koji su u ova tri dana uspjeli pogledati Jackass, muškarci, a polovica od svih posjetitelja su mladi ljudi između 17 i 24 godine. Dobna granica bi se zasigurno spustila da film nije zahvatila oznaka R, što će reći restricted , što u ovom slučaju gledanje filma zabranjuje osobama mlađim od 17 godina. Osim ove zabrane filmu je nametnuto i upozorenje koje gledateljima kaže: ne pokušavajte ovo raditi sami.
Inače film Jackass se vodi kao komedija, svi glumci su stvarne osobe i glume isključivo same sebe. U filmsku povijest ući će kao prvi reality film s ekstremno opasnim scenama kakve do sada na filmu nisu viđene. Vjerojatno je kako neće puno vode proteći Missourijem dok netko ne krene u potragu za popularnošću i zaradom, još ekstremnijim putem. U svakom slučaju nova generacija je stvorena i ukoliko niste spremni na to, počnite se pripremati.

Kako ne bih dalje dužio ovu neobičnu priču, u želji da pomognem svima zainteresiranim za ovu temu, ponudit ću vam nekoliko linkova.


http://www.jackassthemovie.com – službena stranica filma
http://www.jackassonline.net – zanimljiva neslužbena stranica
http://us.imdb.com/CommentsShow?0322802 –zanimljivi komentari gledatelja
http://us.imdb.com/Title?0322802 – o filmu

Za kraj vam donosimo i top listu prošlotjedne zarade filmova u američkim kinima.

1. "Jackass: The Movie," $22.7 milijuna.

2. "The Ring," $18.8 milijuna.

3. "Ghost Ship," $11.7 milijuna.

4. "Sweet Home Alabama," $6.4 milijuna.

5. "My Big Fat Greek Wedding," $6.3 milijuna.

6. "Red Dragon," $4.7 milijuna.

7. "Punch-Drunk Love," $3.5 milijuna.

8. "Jonah: A VeggieTales Movie," $2.9 milijuna.

9. "The Transporter," $2.85 milijuna.

10. "Brown Sugar," $2.8 milijuna.