Ludi skijaš

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Ludi skijaš

Čovjek koji je nedavno skijajući uspio dosegnuti brzinu od nevjerojatnih 248 km/h, ponovno se sprema na još ekstremniji pokušaj. Ovaj put je poprilično siguran da će preći magičnu granicu od 250 km/h.
Austrijski gorostas visok 1,92 m i težak 108 kg, rođen je prije 37 godina u Istočnom Tirolu, u gradu Lienzu. Od djetinjstva je opsjednut brzinom, pa je već kao sasvim mali ugradio brzinomjer na bicikl. Za sebe kaže kako je "speedy freak" te da je slab na brze aute. Logično tvrdi i kako nikada nitko nije bio brži od njega ni u čemu. U njegovim brzinskim rekordima sponzorira ga Red Bull, koji sponzorira gotovo sve ekstremne sportove. To je jako bitno, jer se skije na kojima ruši rekorde izrađuju posebnim metodama. Skije su dugačke skoro 2,5 metra, a na sebi imaju pričvršćen spojler radi turbolencije. Od 0 do 100 km/h ubrzava za spektakularnih 4,8 sekundi. Primjera radi, formula istu brzinu dostigne za 3,4 sekunde.
Nakon što je nedavno postigao svjetski rekord s brzinom od 248,280 km/h, ušao je u Guinessevu knjigu rekorda. Da bi to uspio morao je provesti opsežne pripreme u trajanju od tri tjedna.
Ipak ovaj rekord Harryu nije bio dovoljan, pa već planira novi pothvat. Otputovati će na Himalaju, na nadmorsku visinu od 6 000 metara. Budući da je na tim visinama zrak iznimno rijedak, manji je i otpor, zbog čega vjeruje kako može ići više od 300 km/h. Poželimo mu sreću!!!
Ukoliko želite pratiti gotovo svakodnevna izvješća s njegovih priprema upućujem vas na njegovu zbilja izvrsnu stranicu.