Motorkom po svijetu

Vuk

14. ožujka 2002.

Motorkom po svijetu

Timbeeer!! Nalij malo benzina, potegni ručicu s užetom, dodaj malo gasa i peri. Neka vam se nasmije drvo koje ne možete slomiti. Ako pak kupujete motornu pilu preporučujemo još uvijek dobru staru Stihlovku, jest da je malo skuplja od ostalih, ali zato leži u ruci k'o metak u čelu. Kratka novica koja bi vas trebala podsjetiti na nakoliko anegdota i naslova vezanih uz motornu pilu

Motorne pile su visokozahtjevni strojevi za čiju se proizvodnju koristi izuzetno sofisticirana tehnologija te visoka norma kvalitete. Odlično uravnoteženje i mala težina glavne su odlike dobre motorke, a takva pila je namijenjena onima koji rade u šumama, parkovima, vrtovima i uopće za rad na višim pozicijama.
Mi međutim znamo da motornu pilu mnogi koriste kao osobnu zaštitu ili kao koncertni te filmski rekvizit. Tako ponovo popularni rapper Eminem u jednoj od epizoda serije "South Park", naoružan motornom pilom s kojom se pojavljivao i na koncertima, ubija Kennyja. Spot grupe Zadruga poznat je po tome što se pjevač zamalo izrezao u spotu kada mu je spao lanac sa Stihlovke i počeo parati zrak. Sjećamo se svakako i niza filmova o "Teksaškom masakru motornom pilom". Mnogi naslovi crne kronike predstavit će motorku kao sredstvo osobne zaštite koje ne bih dalje opisivao. Na Eurosportu možete lako naletiti na ekstremni sport u kojem se šumari natječu tko će ispiliti više kolutova debelog balvana. I tako od crtića do šumara, nije teško pronaći i prave zaljubljenike motornih pila koji svojim ljubimicama priređuju veće ceremonije. Tako su recimo u malom gradiću Tapawera na Novom Zelandu lokalni farmeri okruženi šumama priredili posebnu misu u slavu božjeg dara - motorki.
Velečasni je poredao pile po oltaru, odradio misu nakon koje je sve prisutne koji su sa sobom ponijeli ljubimice pozvao van na orkestar motorki.