Eurosong kroz Bilandine oči

Božidar Alajbegović

20. svibnja 2004.

Eurosong kroz Bilandine oči

Kakav bi ovo, pobogu, sajt bio kada se na njemu ne bi dotakli i Eurosonga, ali pošto Lupeška ekipa subotnje večeri ima navadu provoditi na sasvim druge načine od buljenja u male ekrane, u nastavku vam prenosimo dojmove sa Eurosonga od jedne, pažljivim pratiteljima ovog sajta, već dobro poznate mlade Osječanke - Bilande Ban

"S ponosom u srcu vas obavještavam da su prvo i drugo mjesto na Eurosongu osvojila ni manje ni više nego ČAK DVA od moja ČAK TRI najfavorita!
Bio mi je to najnapetiji i najbolji Eurosong u životu, dakle čak mrvicu bolji od onog kad je pobijedila Riva s "Rock me baby" (posljedica kojeg je bila da sam u osnovnoj školi s prijateljicom pred svim razredima na satovima razredne nastave izvodila tu stvar ZATO ŠTO SU ONI TO HTJELI! A kad se tek sjetim kakvo smo oduševljenje izazvale kad smo na jednoj veselici plesale Lambadu!!! Ah, Bilanda, Bilanda, a u šta si se sad pretvorila? Radiš blog. Woooow, kako uzbudljivo i originalno!:( ).
Enivej...moji favoriti su bili:
1. Poljska (poslala jedan glas)
2. Eh, tu bi stavila i Željka Joksimovića i Ruslanu, jer se stvarno ne mogu odlučiti koja mi je pjesma bolja. Poslala sam i jedan glas Joksiju, a na Ruslani sam štedila smsove jer sam ionako znala da će dobiti pun kurac glasova.

E sad...unatoč tome poretku...htjela sam da Joksi pobijedi. Čak mi je bila namjera da se napijem (iako sam prestala piti) ako on pobijedi. Ne znam, pjesma je super, a i bilo bi mi drago da Srbi pobijede nakon toliko godina izolacije - zaslužili su to zbog glazbe, ako ništa drugo.
Bila sam oduševljena kad su im Hrvati dali 12 bodova. I to oduševljenje bi me i dalje držalo da nisam danas posvetila pažnju svijetu oko sebe. Nabasala sam na neku emisiju na Radio Martinu u kojoj su se javljali slušatelji, i...pa....taj radio slušaju uglavnom stari rvacki nacionalisti i jebem im mater. Ako je tim ljudima stvarno i dalje toliko stalo do mržnje, OČITO NISU DOVOLJNO VREMENA PROVELI U PODRUMU!!! Možda griješim, ali dosad su moja iskustva takva da protiv Srba najviše seru oni koji uopće nisu vidjeli rata!!! Neke reakcije su stvarno ogavne i ne želim ih prenositi ovdje, a većinom se svode na nekakve teorije zavjere i veliku sramotu hrvatskog naroda.
U današnjem Jutarnjem na naslovnici se zadovoljno smiješi zgodni Joksi dok pored njega sjedi onaj antipatični debil Ivan Mikulić koji izgleda ukočeno kao da je progutao metlu. Aha, sigurno kontemplira o tome postoji li nekakav mehanizam kojim mu Udba u tom trenutku čita misli...

U medijima se opet digla prašina oko "Hrvata koji slušaju narodnjake", i sve mi je to jako dosadno, ali eto, takvi smo mi Hrvati - dosadni i nadasve isfrustrirani. Mislim, ne moram više spominjati ono "čast iznimkama"? To se podrazumijeva.

Joj, da, moram još napomenuti da je Aco Kostadinov debil. Kakvi su ono komentari? "BiH, Deen, pa naravno da se publici sviđa kad je pjesmu napisala NAŠA Vesna Pisarović!" I to je jedno 5 puta naglasio "NAŠA". Jebala te ona, idiote. Nema nijednu pamtljivu pjesmu u čitavoj svojoj karijeri, a u medijima se pojavljuje samo zato što je svima zgodna. MOJA NIJE, a TI JU ACO STAVI NA LANAC, NAPRAVI JOJ KUĆICU pa nek bude TVOJA!
Uh, kad bi bar pročitao ovo..."

Ovo i još mnogoštošta sličnoga, pročitati možete na Bilandinom blogu Lovefool odnosno klikom na http://volimkrevet.blogspot.com