Zg Skinheadsi: Pa i Srbi su ljudi

Ivor Car

17. veljače 2004.

Zg Skinheadsi: Pa i Srbi su ljudi

U Hrvatskoj se stanje, barem što se tiče šovinizma, mržnje i ksenofobije, popravlja drastično, dramatično i alarmantno. Ne vjerujete? Evo vam čisti i neoborivi dokaz - tko bi od vas prije koju godinicu mogao i naslutiti da će hrvatski Skinheadsi promišljati o bilo kakvom ujediniti sa Srbima? Nitko! A kako saznajem na webu zagrebačkih skinsa takvo nešto ipak se dogodilo

Ne znam što sam to upisao u google, a nije ni bitno, jer ionako sam skinheads pa je vrijeme da otkrijem svoje pravo lice (J), a ne kao neki moji suradnici. Ops, neprimjetno sam skrenuo teme. Uglavnom pronađoh se ja na stranici zagrebačkih Skinheadsa, koja je potpuno van funkcije i od svega sadrži, ukoliko me sjećanje na vara, tek knjigu gostiju i anketu (eto, pa nemamo samo mi anketu).

Ops, opet ću morati skrenuti s teme, jer mi upravo na um pade (naompade, rekao bih ja inače, kad se ne pravim pametan) da li bi, recimo, nadležni organi tu stranicu zagrebačkih Skinheadsa zatvorili kada bi netko za nju dojavio policijskoj postaj, u recimo Petrovoj? Jer ono što Skinheadsi promiču je zapravo protuustavno, pa slijedeći tu logiku skrenuh s teme, a da ne spominjem onaj popis objekata koje drže "stranci", a koje treba uništiti. Iskreno, mislim da to ne bi funkcioniralo, kao u nedavnom slučaju kada je Dido osobno uočila neki sajt Skinheadsa te ga prijavila svojim odvjetnicima, koji su pravnim putovima uspjeli zatvoriti sajt za nešto više od sat vremena!

Nego, sad je stvarno dosta. Uglavnom, na anketi je postavljeno slijedeće pitanje: "Da li podržavate da hrvatski skinheads pokret uđe u organizaciju Blood & Honour (što znači sjediti i sa Srbima za istim stolom)"; a ponuđeni odgovori su bili slijedeći:

 

DA! - Pa i Srbi su ljudi

NE! - Nema te teorije po kojoj bih se udružio sa Srbima

NEZNAM! - Još me majka doji
Treba prvo organizirati SH pokret u Hrvata pa se onda dogovoriti

 

I što mislite koji odgovor je pobijedio? Ne, nije pobijedio odgovor "DA! - Pa i Srbi su ljudi". Ali ipak, nevjerojatno, no istinito je da se za taj odgovor odlučilo preko 40% anketiranih. I onda recite da stanje u Hrvatskoj nije napredovalo!

 

Za kraj ću vam ostaviti dva potpuno oprečna komentara posjetitelja tog sajta (ne imenujem ga jer sam čuo da je i to zabranjeno, ono, kao broji se pod reklamiranje i poticanje).

 


Name: mrvica

Sent: 19.34 - 31/12

 

sve najbolje u Novoj!!!

iskreno se nadam da ce se ostvarit ono kaj sam citala u Vecernjaku... mislim ak ocete lokaciju,dam vam kvart,crnomerec,kinez na svakom cosku-on dobiva posao bez beda,kao primamo goste,a ja hrvat nemogu...daj ajde..

 


Name: AFA/AFF

Sent: 17.22 - 27/12

 

Site vam je prelos debilcine fasisticke, ipak iznedali ste nas! Mislili smo da vi neznate ni mail poslat. Jadnici jedni, jedino se i mozete ponosit sa vasom bojom koze, vjerom i nacionalnosti kad u glavi nema nista. I nemojte se zavaravat da je svaki klinac sa palestinkom i prisivkom AFF-ovac pa onda mislit da ste nesto napravili ako ste isamarali par klinaca. A sto se vas hrabrih Nazi Rijecana tice, pitam vas koliko ste put dobili batina od RI AFF. Mozete samo da prdite na vasim kompovima a nesmijeta prdnut van kucice. Kolko ce krvi trebat potec da vi naucite da se ljude nemoze djelit po rasama, nacionalnoscu, religioznoscu... i da ste samo male figurice u rukama krupne burzoazije, a da su vase sve ideje ustvari samo interesi nacionalnih krupnih kapitalista.

Zivjela sloboda, jednakost, liberterski komunizam, anarhija i smrt svemu sto sprijecava to blagostanje!

 


U stvari budući je ovaj "anti" primjetno dulji od ovoga "anti-antnog", počastit ću vas s još jednim "
straight" komentarom.

 

Name: panzer

Sent: 23.17 - 7/1

 

hej a što je s ono incijativom o objavi birceva ja imam jedan u kvartu "Modena" u Korčulanskoj, skuplja se sma srbočetnička i ciganska gamad fuuuj