Ekskluziva - Uznemiravajući vojnik i povjesničar trenutno star pet godina

Ventura

21. listopada 2003.

Ekskluziva - Uznemiravajući vojnik i povjesničar trenutno star pet godina

Čuli ste za ime John Titor? Ne? On živi u 2036. godini, a kod nas je na proputovanju iz prošlosti navratio prije dvije godine i putem foruma nas zasuo vijestima iz budućnosti. Priče tog, navodno, profesionalnog vojnika i povjesničara rođenog 1998. još nitko nije uspio opovrći, a one nam donose apokalipsu i neke od njih su se već ostvarile. Sve to skupa vrlo je uznemirujuće. Šarlatanstvo ili neodgodiva istina? Ovisi o stavu!

Kinezi su lansirali (živog) čovjeka u orbitu! Kinezi su najnovija svemirska velesila i svi sad čekamo kad će se otvorit taj prvi kineski restoran na Mjesecu, pa da bogate pop zvjezdice (ne ovi sa StorySuperNove) mogu naručiti svoje "chop-sui" pilence i makljati ga, dok im na horizontu viri majčica Zemljica ...

Mislite, da je sve to slučaj? Jeste li ikad pomislili, da su Kinezi toliki maheri, da oni znaju toliko o svemirskoj tehnologiji? E, jedan čovjek jeste, i to ne samo pomislio, nego čak i ZNAO za to. John Titor je ime pod kojim je bio poznat. Svijetu se obraćao putem Internet foruma, iznoseći dosta zapanjujućih činjenica iz BUDUĆNOSTI, odnosno njegovog vremena (godina Gospodnja 2036.). Dobro ste pročitali, frajer je naletio tu do nas iz budućnosti, pa nam rekao neke uznemirujuće stvari, ostavljajući nam na dušu, da mu povjerujemo ili da sve shvatimo kao šarlatanstvo.

Počelo je (u studenom 2000-te, na forumima "The AnomaliesNet"), naravski, potpunim ismijavanjem, šikaniranjem i vrijeđanjem gospodina Titora, kojeg su pokušali diskreditirati na svaki mogući način. Čovjek je, ipak iz "daleke" 2036-te, pa se u međuvremenu nagledao svega i svačega, te se nije pretjerano uzrujavao, nego je "nevjernim Tomama" poslao SLIKE i PLANOVE svoje naprave za putovanje kroz vrijeme. Njegove objave, potkrijepljene slikama, su navele ljude, da mu povjeruju pa su počela pljuštati tipična američka pohlepna pitanja npr. - koje dionice da kupe, tko će osvojiti NBA naslov, koji će tim biti najbolji u jednom od najglupljih sportova današnjice, zvanim "američki nogomet", da se mogu na njega kladiti, kako će stajati zlato i nafta u godinama koje dolaze, ... Vidjevši u kakvom vremenu je bio rođen (po njegovim vlastitim riječima/postovima, rodio se 1998. godine) John, inače u svom vremenu po profesiji vojnik i povjesničar, je shvatio kako je uopće došlo do sljedećih nevjerojatnih događaja (ne zaboravimo, da su njegovi postovi nastali krajem 2000. godine):

·            ograničavanje individualnih sloboda i gruba kršenja privatnosti, pod krinkom zakona i potpune sigurnosti te povećanje antagonizma među ruralnim i (sub)urbanim dijelovima Amerike.

·            eskalacija nasilja na Bliskom Istoku, te koškanja i napadi između Izraela i njegovih arapskih susjeda, koji se posebno zaoštravaju u 2004-oj.

·            građanski rat na širokom području SAD-a (negdje 2005.), kao posljedica katastrofalne unutrašnje politike od 2000. naovamo (možda će ih Arnie TheTerminator stvarno sve terminirati).

·            eskalacija ratnih sukoba sa miješanjem Rusije i Kine (za koju je John već tada tvrdio, da će ubrzo poslati čovjeka na mjesec) 2015. godine, uz upotrebu nuklearnog/kemijskog/biološkog naoružanja i pogibiju više od 3 milijarde ljudi.

·           glavni grad SAD-a je Omaha, Nebraska (nekada glavno selo).

Gore navedene stvari, uz još mnoštvo informacija o njegovom vremenu, John je objavljivao na forumskim diskusijama, usput otkrivši pravi razlog njegove posjete. Naime, njemu je povjeren zadatak pronalaženja i transportiranja IBM-ovog kompjutera iz serije 5100, zbog njegovih specifičnih računskih mogućnosti, koje su prijeko potrebne u godini 2036.. Kompjuter je pronašao u godini 1975-oj, i sada je na putu "kući" skočio u 2000-tu (putovanje kroz vrijeme se, prema Johnovim tvrdnjama, odvija pomoću "skokova" u paralelne svjetove (vremenske niti), pa je za povratak u početnu točku potreban međuskok (godina 2000.)). John (do danas nije utvrđeno, da li je to njegovo pravo ime) je vodio diskusije do 24.3.2001, kada je, opet po vlastitim riječima, napustio naše vrijeme i vratio se u 2036. godinu.

Priča je nevjerojatna, i na prvi pogled izgleda kao klasična Internet zafrkancija, što je prevladavajuće mišljenje onih koji posjete web stranicu www.johntitor.com. Sadržaj stranice je nadasve zanimljiv i obavezna je lektira za svakog koga zanima putovanja kroz vrijeme. Bez obzira na nedavne događaje (Kinezi u svemiru, politička situacija u SAD-u, znanstvena otkrića u velikim akceleratorima u CERN-u, koja nagovještavaju matematičke mogućnosti putovanja kroz vrijeme, ...) Johnova autentičnost, do danas, nije bila niti opovrgnuta niti dokazana. Preostaje vam jedino, da kliknete na objavljeni link i pogledate što nas to sve čeka u bliskoj budućnosti, ili možda budete prvi koji je pronašao "rupe" u njegovoj storiji te nas tako obradujete i spasite apokalipse.