EGZAKTNI PODACI: Čak 77 posto stanovnika Savice ne želi crkvu u parku

P.V.

15. studenog 2016.

EGZAKTNI PODACI: Čak 77 posto stanovnika Savice ne želi crkvu u parku

Većina od 77 posto ispitanih stanovnika Trnjanske Savice u anketi GfK Centra za istraživanje tržišta provedenoj početkom studenog izjasnilo se protiv gradnje crkve na planiranoj lokaciji u parku. Isto istraživanje pokazalo je da je podjela na zagovornike i "protivnike" crkve umjetno stvorena jer se čak 72 posto ispitanika katoličke vjeroispovijesti izjasnilo protiv gradnje crkve u parku. Istovremeno, čak 85 posto ispitanika podržalo bi gradnju crkve na nekoj drugoj lokaciji.

Glavni su to rezultati istraživanja koje je medijima danas poslala inicijativa Čuvamo naš park kao neosporan argument da svojim zalaganjem da se crkvi pronađe alternativna lokacija izvan parka zapravo zastupa većinu stanara ovog zagrebačkog kvarta. 

savica_zvonikOvoliko bi visok bio zvonik (FOTO: Čuvamo naš park)

GfK je anketu proveo na uzorku od nasumično odabranih 200 ispitanika iz različitih dobnih i spolnih skupina te zaposlenih, nezaposlenih i umirovljenika. Na navedenom uzorku izuzetno visokih 77 posto protiv izgradnje crkve u parku Trnjanska Savica čvrst je i stabilan podatak te zasad jedino službeno istraživanje javnog mnijenja stanovnika kvarta koje se dosad čulo i vidjelo kroz potpisanu peticiju i veliki prosvjedni skup održan 10. rujna. Podsjetimo, na skupu “Obrani park, obrani grad” okupilo se čak 3.500 građana, gdje je 2.232 ljudi potpisalo peticiju protiv gradnje u parku.

Egzaktni podaci GfK ankete, trebali bi doprinijeti ostvarenju jedinog cilja Inicijative: "očuvanju parka u sadašnjem obliku i pronalasku alternativne lokacije za izgradnju crkve na zadovoljstvo svih stanovnika Savice", naglašeno je u priopćenju Inicijative kao odgovor na brojne prozivke da ju sačinjava ideološki motivirana manjina stanovnika u kvartu.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Čuvamo naš park