DEVET DANA NAKON POTRESA: Broj mobitela na koji bi građani Petrinje trebali dobiti informacije nije u funkciji

Lupiga.Com

7. siječnja 2021.

DEVET DANA NAKON POTRESA: Broj mobitela na koji bi građani Petrinje trebali dobiti informacije nije u funkciji

Prošlo je punih devet dana otkako je Baniju pogodio razoran potres koji je na tisuće ljudi ostavio bez krova nad glavom, a jučer predvečer područje je pogodio novi snažan potres, magnitude 5,0 prema Richteru, s epicentrom kod sela Strašnik, smještenom između Petrinje i Gline. Prva izvješća s terena govore da je jučerašnji potres nanio nove štete na već urušenim ili načetim objektima. 

Nekoliko građana još jučer nam se nekoliko sati prije ovog novog potresa javilo tvrdeći da se pozivom na broj telefona koji je ostavljen na službenim stranicama Grada Petrinje kako bi građani mogli dobiti potrebne informacije, nikoga ne može dobiti

Naime, od potresa 29. prosinca službene internetske stranice Grada Petrinje stavljene su izvan normalne funkcije. Posjetom na adresu www.petrinja.hr na naslovnici koja je trenutačno jedina u funkciji može se pronaći tek nekoliko informacija. Na vrhu se nalazi link koji vodi na aplikaciju za prijavu štete nastalu u potresu. Potom je istaknut multivalutni račun koji je otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci, a na koji građani mogu uplatiti svoje donacije za stradale od potresa. Na kraju je ostavljen kontakt broj na koji građani mogu dobiti potrebne informacije. 

Grad Petrinja
Naslovnica web stranice Grada Petrinje (SCREENSHOT: petrinja.hr)

„Za bilo kakve informacije možete kontaktirati pročelnicu za financije Ivanu Kordić na broj mobitela 0951915278!“, stoji na stranicama Grada Petrinje.

Međutim, građani tvrde da ne mogu dobiti taj broj i pročelnicu Ivanu Kordić. Provjeravajući istinitost ovih tvrdnji novinari Lupige jučer su oko 17 sati nazvali navedeni broj i uistinu doznali kako broj „nije u funkciji“. Pola sata kasnije pokušali smo još jednom, ali glas automatske sekretarice iz telefonske centrale ponovio je isti tekst, ne kako je korisnik „privremeno nedostupan“ ili „isključen“ ili „trenutno ne može odgovoriti na poziv“, već kako broj „nije u funkciji“. Zbog čega broj nije u funkciji, je li možda riječ o nekom neobičnom kvaru na telefonskim vezama ili o nečemu drugom, do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli doznati. Nadamo se da će već danas netko od odgovornih reagirati i omogućiti pozive na ostavljeni broj ili objaviti novi broj na koji građani mogu dobiti potrebne informacije. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com