BOŽIĆNA ČESTITKA BY TERRY GILLIAM: Kako se slavni Monty Pythonovac poigrao s čestitkama

Mladen Barbarić

24. prosinca 2011.

BOŽIĆNA ČESTITKA BY TERRY GILLIAM: Kako se slavni Monty Pythonovac poigrao s čestitkama

Kako se svakog običnog dana trudimo za vas pronaći poneku neobičnost, nema razloga da pobjedničku taktiku mijenjamo u ove pomalo neobične, rekli bi, balgdanske dane. Nakon što ste se pribrali od ove rečenične vratolomije odmah vam donosimo i još jednu. Rijetko viđeni rad Terry Gilliama, slavnog Monty Pythonovca, koji je prvi i zadnji put objavljen na BBC-u opjevane '68-e i to baš na sutrašnji dan. Ni malo slučajno obzirom da je i onda, kao i danas, sutra bio Božić

Dakle, došla tako Gilliamu dvojica, s bafama dileja, i kažu oni njemu: Zdravo, zdravo, mladić i sve nadalje kako ona Rambova pjesma kaže, te mu ozbiljnim tonom predložiše da za specijalno, Božićno izdanje emisije Do Not Adjust Your set, smisli štogod šaljivo. Njemu bješe milo pa se samo smije, a onda putem kući svrati u Tate Gallery ne bi li se napio inspiracije.

Nakon 29 godina cenzure prikazan "Life of Brian" Monty Pythona

SVE JE MOGUĆE: Neshvatljive japanske razglednice i čestitke

„Putem kući svratio sam u Tate Gallery gdje su imali golemu kolekciju viktorijanskih božićnih čestitki. Pročešljao sam ih i fotokopirao nekoliko, a onda sam ih počeo razmještati po stolu. Tako se razvio taj specifični stil koji u filmu možete prepoznati. Nikakvog planiranja nije bilo samo se stvorilo preda mnom. Nikada nisam analizirao film, samo sam ga napravio na najbrži i najlakši način i to sa slikama koje su mi se uistinu sviđale“, prokomentirao je godinama kasnije slavni Monty Pythonovac u biografiji ove legendarne skupine šaljivdžija.

Ako ste malo zbunjeni, ništa vam nije jasno i pitate se o čemu ovaj, sve bi vam moglo biti jasnije čim pogledate ovo.

 

Lupiga.Com