Bodulka na Interliberu

Elfrida MatučMahulja

15. studenog 2008.

Bodulka na Interliberu

Zamislite situaciju: dobro pišete, htjeli biste objaviti to što pišete - ali nemate novaca. Nije teško zamisliti, zar ne? Preostaje vam najčešće uzaludna potraga za samilosnim izdavačem ili obijanje pragova potencijalnih sponzora - i jedno i drugo u neskladu je s pravom na dostojanstvo čovjeka. Od jučer, u Hrvatskoj možete otisnuti samo pet knjiga i koristiti ih za promociju svog književnog rada, ili imati ih čisto za svoju dušu i kao poklon vama dragim osobama. Možete i prodavati tu svoju knjigu, koja će se otisnuti u upravo onoliko primjeraka kolika je potreba

U sklopu Interlibera, ovoga je tjedna održana tiskovna konferencija tvrtke 'Fravero' d.o.o. iz Zagreba na kojoj je predstavljen novi projekt tvrtke i WWAOW.com koji donosi u Hrvatsku posve novu ponudu 'tisak na zahtjev' - POD – print on demand.

Jedna od prvih knjiga kojima se pokreće ova vrsta ponude na teritoriju Hrvatske je zbirka pjesama 'Diskrecija zajamčena', najavljena na portalu Digitalne knjige, Elfride Matuč-Mahulja s otoka Krka. Knjiga je izložena na štandu WWAOW.com-a, a kako sve funkcionira zainteresirani mogu pogledati na adresi http://www.wwaow.com.

Projekt tvrtke 'Fravero' d.o.o. i WWAOW.com-a svakako spada u 'zanimljivosti' za izdavače, pisce, ali i krajnje korisnike – čitatelje, jer pruža nebrojene mogućnosti a za cijene svakako pristupačnije i niže od onih na koje smo mi ovdje navikli.