I ove godine "Velesajam kulture"

Božidar Alajbegović

18. studenog 2005.

I ove godine "Velesajam kulture"

Zagrebački Studentski centar i ove godine organizira 'Velesajam kulture'. Za razliku od prošlogodišnjeg, ovaj put naglasak je na premijernim, još neizvedenim i neprikazanim projektima. 'Velesajam kulture' održava se od 15. do 18. prosinca, tako da svi koji žele svoje stvaralaštvo predstaviti široj publici imaju vremena za prijavu, a sad ćemo vas opširnije informirati o kategorijama programa i ostalom

VELESAJAM KULTURE održati će se od 15.12. do 18. 12. u različitim prostorima Studentskog centra u Savskoj cesti 25 i zamišljen je tako da se posjetitelji slobodno kreću unutar ponuđenih programa.

ZA RAZLIKU OD PROŠLOGODIŠNJEG VELESAJMA KULTURE OVE GODINE JE NAGLASAK NA PREMIJERNIM, JOŠ NEIZVEDENIM I NEPRIKAZANIM PROJEKTIMA.

POZIVAMO sve zainteresirane da se jave na kultura@sczg.hr i ponude svoje radove i ideje.

Za one koji ne znaju VELESAJAM KULTURE je manifestacija Kulture SC-a u svrhu promoviranja vašeg autorskog rada i pokušat će angažirati sve zainteresirane da u jedinstvenoj dramaturgiji prostora promoviraju svoj autorski rad.

KULTURNA VELESAJAMSKA ponuda bit će opet raznolika i moguće je izlaganje svih autorskih uradaka, vještina, ideja, projekata, planova i znanja.

Izvedbene umjetnosti prezentirati će video projekcijom vaših materijala, neposrednom izvedbom inserata postojećih projekata, radovima u nastajanju ili posebno osmišljenim programom za Velesajam kulture.

Vizualne, likovne umjetnosti prezentirati će se cjelovito u MM centru i u Galeriji SC te u svim prostorima SC-a, a radovi uključuju: performanse, izložbe, filmove, audio-vizualne instalacije i slično.

Za tri planirane izložbe biti će raspisani posebni natječaji.

Glazbene umjetnosti prezentirat će se po svim prostorima SC-a, a obuhvaćaju svirke, pjevačke, kompozitorske, DJ-evske, ritmičke i sve ostale glazbene događaje.

U sklopu Velesajma kulture održavati će se KNJIŽEVNE I ZNANSTVENE večeri, pa pozivamo sve zainteresirane da u osmišljenoj koncepciji izlože svoja djela i znanja, svoje ili tuđe teorije, teze i ideje.

U obzir dolaze sve discipline, područja i interesi

Rukotvorine i zanatske vještine, kao i razne umjetnosti koje imaju materijalan rezultat, izlagat će se na pultovima uz demonstraciju vještina, koja će također imati ograničeno i određeno trajanje.

POZIVAMO SVE KOJI ŠTRIKAJU, HEKLAJU, ŠIJU, IZRAĐUJU MAKETE, NAKIT, ČIPKU I TOME SLIČNO DA NAM SE JAVE.

Ukoliko vi imate neku drugu ideju o načinu samopromocije slobodno nam je predložite. Molimo vas da tehnički zahtjevi budu što jednostavniji zbog lakše organizacije velikog broja sudionika.
 
Natječaj za IZLOŽBU CRNO NA CRNOM

što: Natječaj za IZLOŽBU CRNO NA CRNOM
tko: STUDENTI LIKOVNE AKADEMIJE (svi smjerovi
kako: stvaranje likovnog djela pred PUBLIKOM
kada: četvrtak 15. 12. 2005.
gdje: AULA Teatra ITD

Prijave se primaju do 30. 11. 2005.
*Možete odabrati materijal i tehniku u kojoj želite raditi, no bitno je da morate radite sa crnom (materijal ne mora biti crn)!
 
Natječaj za IZLOŽBU FOTOGRAFIJA

što: Natječaj za IZLOŽBU FOTOGRAFIJA
tko: STUDENTI koji se bave fotografijom
kako: očekuje se REPORTAŽNO-UMJETNIČKA FOTOGRAFIJA u sklopu likovnog dijela Velesajma Kulture
kada: 15. – 17. 12. 2005.
gdje: STUDENTSKI CENTAR

Prijave se primaju do 30. 11. 2005 (trebate priložiti svojih 10 najboljih fotografija - format i boja nebitni).
 
Natječaj za IZLOŽBU INTERAKCIJA

što: Natječaj za IZLOŽBU INTERAKCIJA
tko: STUDENTI svih akademija, svih fakulteta i svi
koji žele izložiti svoje interaktivne radove
kako: tražimo INTERAKTIVNA «umjetnička» djela koja će biti izložena u sklopu Velesajma kulture (potrebno je da posjetitelj može mjenjati oblik rada u bilo kojem vidu)
kada: petak 16. 12. 2005.
gdje: STUDENTSKI CENTAR

Prijave se primaju do 30. 11. 2005.

kontakti za sve natječaje:
Mihaela Richter
098/ 992 90 32
miheus@net.hr

Marta Kiš
091/ 76 24 604
markis@inet.hr
 
TRAŽIMO GOBLENE!

Svih vrsta, oblika, motiva i boja!
Pozivamo sve zainteresirane koji posjeduju, izrađuju ili kolekcioniraju goblene da prilože svoje najbolje i najdraže goblene!
Najbolji goblen odabrat će žiri i posjetitelji Velesajma kulture, a pobjednik će biti bogato nagrađen!!!

kontakti:
01/45 93 634
mail: kultura@sczg.hr