U Edin backstage gajba piva i par sitnica

Ivor Car

11. svibnja 2005.

U Edin backstage gajba piva i par sitnica

Znate da je naš kolumnista sin razmetni, Edo Maajka, postao istinska zvijezda na domaćoj nam glazbenoj sceni? Jasno da znate! No, sigurno ne znate kako je trenutno jedna od njegovih najvećih briga hoće li u subotu za njegovog zagrebačkog koncerta na otvorenom u Močvari, padati kiša. Uz usputnu najavu koncerta, saznajte što sve, osim obilja vode i piva, svaki pravi organizator mora dopremiti u Edin backstage

Mali zagrebački klub uz savski nasip, imena Močvara, u subotu 14. svibnja organizira veliki openair koncert na kojem će daske tresti Edo Maajka uz pripadajuće mu Leskaurine. No, za razliku od otvaranja sezone na otvorenom, kada je Let 3, za vrijeme "ljetnih dana" oduševio sve prisutne, ovaj put i organizatorima i samom izvođaču glavobolje zadaju vremenske prilike. Kako u Zagrebu ne prestaje kišiti već četvrti dan za redom, jasno je kako nebo opasno prijeti održavanju ovoga megaspektakla. Ima li solucija u slučaju padavina, još uvijek nije poznato, a, doduše, nismo se ni interesirali.

No, Lupeži vedri i optimistični kao i uvijek, čisto sumnjaju kako će do takvoga scenarija uistinu doći, čak su za prognozu upitali rođaka Vidovitog Alija, koji je, jakako, potvrdio naš optimizam izjavom kako će sunce grijati sve u šesnaest. Stoga će, sasvim sigurno, obavezna oprema u Edinom backstageu biti dostavljena, iako, kao što je to inače običaj, nećemo se okoristiti istom, jer na koncert iz samo nama shvatljivih razloga nećemo ići.

A što to organizator treba dopremiti Edi i Leksaurinima? Kako stoji na njegovoj web stranici, organizator koncerta dužan je, osim novaca, osigurati gajbu piva (bilo koje marke), tri boce negazirane vode od 1,5 L (opet marka nije bitna), deset sendviča ili osam pizza, te čaše i ručnike. Međutim, kako u ovoj državi malošto funkcionira tako i ova "obećana narudžba" rijetko bude ispoštovana.