Blogeri za referendum o pridruživanju NATO-u

Navar Glibotić

25. veljače 2008.

Blogeri za referendum o pridruživanju NATO-u

BORNA je ime udruge građana koja namjerava legalnim sredstvima pokazati državi da griješi što je odluku o pridruživanju ili nepridruživanju NATO-u prepustila samo sirovim političarima, koji imaju nadaleko poznati stav da im se živo hebe za stoku od naroda. O čemu se tu radi, gdje doznati dodatne pojedinosti i kako se pridružiti, doznajete klikom na

Skupina blogera, nezadovoljna razvojem situacije prema kojoj će odluku o ulasku u NATO-savez donijeti Sabor RH, a da neće biti raspisan nikakav referendum kojim bi raja došla do toga da bira s kime će i kada ratovati, odlučila je pokrenuti građansku inicijativu kojoj je namjera pokazati da se s time ne slažu i da žele referendum.

Naziv udruge je BORNA, odnosno Blogerski odbor za referendum o NATO-u, a djeluje već nekoliko dana te se sve o njima može naći na http://pollitika.com/forums/nato-borna. Koordinator odbora je Zoran Oštrić, a za glasnogovornika je izabran umirovljeni pilot Tino Jelavić, blogerskim masama poznatiji kao JET Manga. Odmah su pokrenuli inicijativu za skupljanje potpisa za referendum, jer sukladno zakonima na području RH trebalo bi se skupiti nešto preko 400.000 potpisa pa da Vlada zakonski bude prisiljena raspisati referendum.

Kako bi se pokazali na političkom nebu, kontaktirali su Socijademokratsku partiju i Hrvatski blok. Da, izbor stranaka ovako je malo čudan, ali ako pročitate njihove materijale, možda se izbor razbistri. Potpisnik ovih redaka nema neko izgrađeno mišljenje o NATO-u, još uvijek kalkulira s pro i contra stavovima, ali svako pokretanje raje se pozdravlja. Posljednjih smo godina postali jako beskrvna masa, koja nekakve emocije i žustrinu pokazuje tek kada rukometaši, vaterpolisti ili tako netko postigne nešto na nekoj međunarodnoj smotri. Power to the people, rekla bi jedna modna marka.