VELIKI USPJEH DAMIRA BORASA: Zagrebačkog sveučilišta ni nema na listi, beogradsko među prvih 300

J.B.

15. kolovoza 2017.

VELIKI USPJEH DAMIRA BORASA: Zagrebačkog sveučilišta ni nema na listi, beogradsko među prvih 300

Sveučilište u Zagrebu nije se uspjelo „plasirati“ među 500 najboljih svjetskih sveučilišta u najpoznatijem rangiranju svjetskih sveučilišta. Prema ovogodišnjoj Šangajskoj listi, najbolje ocijenjena sveučilišta su Harvard, zatim Stanford i Cambridge, piše Telegram.hr, navodeći i kako među deset najbolje rangiranih sveučilišta jedino Cambridge i Oxford nisu iz Sjedinjenih Američkih Država.

PISMO REKTORU BORASU: "Znam da Vas nije sram, no mene jest i to zbog Vas"

„Šangajska lista pri rangiranju koristi šest kriterija pomoću kojih radi razliku između 1.200 registriranih sveučilišta. Među kriterijima su, na primjer, i broj dobitnika Nobelove nagrade među bivšim studentima, broj objavljivanja u poznatim znanstvenim časopisima i slično“, piše Telegram, podsjećajući kako je najveće hrvatsko sveučilište kojim suvereno gospodari kontroverzni rektor Damir Boras, prošle godine vratilo među 500 najboljih, ali ove godine je već ispalo s liste. 

Od sveučilišta u regiji ove godine najbolje je plasirano Sveučilište u Beogradu, koje je uvršteno u grupu između 200. i 300. mjesta (nakon prvih sto, sveučilišta se rangiraju u grupama od 50 do 100), dok je Sveučilište u Ljubljani rangirano između 400. i 500. mjesta. Sveučilišta iz BiH, Crne Gore i Makedonije nema na popisu.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: unizg.hr