UZ PSOVKE I PRIJETNJE: HDZ-ov gradonačelnik fizički napao novinara

Lupiga.Com

12. svibnja 2017.

UZ PSOVKE I PRIJETNJE: HDZ-ov gradonačelnik fizički napao novinara

Gradonačelnik Požege, Vedran Neferović iz redova HDZ-a, danas je fizički napao novinara lokalnog 034 Portala, Mladena Mirkovića, javlja internetski portal N1 televizije. Do napada je došlo nešto prije 11 sati u prostorijama gradske vijećnice, a da je nasilja uistinu i bilo ne negira ni sam gradonačelnik Neferović.

„Do incidenta je došlo na press konferenciji sazvanoj radi dodjeljivanja priznanja najboljoj medicinskoj sestri. Novinar je došao na navedenu konferenciju ranije te je ostao sam s gradonačelnikom kojom prilikom je došlo do napada u prostoru Gradske vijećnice. Gradonačelnik je Mladena pritisnuo uza zid, te lupio glavom od zid nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice kojom prilikom je Mladen umalo pao niz stepenice, dok su za vrijeme incidenta zaposlenice gradonačelniku vikale da to ne čini“, opisali su ovaj nemili događaj na portalu 034. Kako im je prepričao njihov novinar, prije samog napada Neferović mu je prijetio smrću, a iste prijetnje je, tvrde, uputio i cijeloj redakciji portala, na kojem se, zanimljivo, uoči lokalnih izbora danas isticala velika reklama za HDZ.

"Kako sam se mogao obraniti kad ja imam jedva 60 kilograma, a on bar 100. Nisam se ni snašao, već sam bio na stepeništu. Bojao sam se da ću razbiti skupocjenu opremu", ispričao je Mirković.

Mladen Marković Požega
Fotografija novinara snimljena u požeškoj bolnici, koju je objavila njegova redakcija (FOTO: 034)

Nakon incidenta zatražio je pomoć liječnika, a o kakvim se ozljedama radi znat će se nakon detaljnog pregleda u požeškoj bolnici. Na mjesto događaja stigla je i policija te je očevid još uvijek u tijeku. U razgovoru za N1 gradonačelnik Neferović nije demantirao da je do uporabe fizičke sile uistinu došlo, a tvrdi kako je on žrtva jer portal 034 neprestano „laže“ o njemu i njegovoj obitelji. Izravni povod napadu je tekst koji je jutros objavljen na tom portalu u kojem se Neferovića proziva za „uhljebljivanje“.

„Lokalni 034 portal godinu dana laže o mojoj obitelji, ocu, meni. Jutros je na tom portalu objavljen jedan lažni članak. Prije primanja novinara koje sam imao zakazano za 11 sati, pozvao sam novinara 034 portala i pitao ga tko je pisao taj jutrošnji članak. On je rekao da je on autor, pa sam ga uhvatio za jaknu i izbacio iz gradske kuće. Ja sam za kritiku, ali nisam za to da budem žrtva lokalnih nadripisara kojima bih se valjda trebao dodvoravati“, kaže za N1 Neferović koji je umjesto da potraži pravdu na sudu, očito procijenio da on osobno može odlučiti koga će silom izbaciti iz Gradske vijećnice i u tome, čini se, ne vidi ništa sporno

„Fizički obračun nije rješenje, ali zakon ne staje na stranu nekome tko je žrtva, a ja sam godinu i pol dana žrtva laži koje pišu o meni i mojoj obitelji“, zaključio je HDZ-ov gradonačelnik i odbacio navode da je novinaru nabijao glavu od zid. Za to, kaže, ima i svjedoke, iste one službenice za koje Mirković tvrdi da su vidjele što se događalo i da su gradonačelniku vikale da prestane.

Zamjenica glavnog urednika portala 034, Mateja Barukčić, za N1 je ispričala sve informacije kojima za sad raspolaže. 

„Ja sam došla na Mladenov poziv na mjesto događaja, tad je već tamo bila Hitna i policija. Bio je prisutan i zaštitar koji radi u Gradskoj kući. Mladen je policiji rekao da ga je Neferović prvo gurnuo uza zid, a onda i udario glavom u zid. Psovao je i govorio da će nas sve pobiti, a glasnogovornica ga je pokušala smiriti. Mladen nije agresivna osoba, radimo zajedno već godinu dana i sumnjam da je Mladen povukao prvi potez, vjerujem da je napadnut zbog naših tekstova kojima kritiziramo rad gradonačelnika Požege. Mladen je ozlijeđen i trenutno je na Hitnoj pomoći“, rekla je Barukčić.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube