RAVNATELJ OSPORAVA SNIMKU "NABIJAČA NA KOLAC": "Učenik treba dobiti pedagošku mjeru"

Lupiga.Com

22. prosinca 2017.

RAVNATELJ OSPORAVA SNIMKU "NABIJAČA NA KOLAC": "Učenik treba dobiti pedagošku mjeru"

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

"Dok Hrvatsku - bar onaj njen dio koji je prvi na redu za iseljavanje - potresa slučaj vjeroučitelja koji kao da je ispao iz bajke o Juri Francetiću, još jednom se pokazuje da kod ovakvih slučajeva nije riječ o izoliranim ekscesima, nego da postoji cijeli soj (da ne kažemo 'klasa') Hrvata čiji je velečasni (Krešimir) Bagarić samo glasnogovornik, ili bar 'nevaljali ujak kojeg ponekad treba malo lupiti po prstima, ali je u redu jer je naš'", izvijestio je portal Nastavnici.org.

Tvrdnju ilustriraju snimkom zaslona komentara Tomislava Duka, ravnatelja osnovne škole Antunovac, koji je u Facebook grupi što okuplja više tisuća učitelja i nastavnika, napisao: "Ravnateljica treba postupiti na način da cijeli slučaj ispita kao da snimka ne postoji, odnosno provesti postupak prikupljanja činjenica o događanjima na spornom satu, ali se ne smije pozivati na snimku kao na izvor. Tek kad na takav način utvrdi činjenice, što ne bi trebalo biti teško, može poduzeti sankcije protiv vjeroučitelja. S druge strane i dotični učenik treba dobiti pedagošku mjeru za neovlašteno korištenje mobitela, kao i neovlašteno snimanje učitelja i davanje snimke trećim osobama."


Poziv na represiju djece i zaštitu vjeroučitelja od njegovih riječi (SCREENSHOT: Nastavnici.org)

Ovaj slučaj zgrozio je ministricu obrazovanja, a ravnateljica škole je pokrenula proceduru izvanrednog otkaza vjeroučitelju, kojeg su zbog grozomornog nauka snimila sama djeca i snimku dostavili Indexu.

Zagrebačka nadbiskupija, koja je izabrala Krešimira Bagarića za vjeroučitelja, ogradila se od njegovog skandaloznog predavanja, koje je uključivalo sugestije da pojedine ljude treba dekapitirati i njihove glave nabiti na kolčeve, dok neke treba ubiti metkom i baciti u septičku jamu. Dijete koje je snimilo vjeroučitelja tvrdi da to nije prvi puta da se Bagarić "zanio" u izlaganju.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Vlada RH

 

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.