PRIVEDENO 12 NAVIJAČA: Napali Niku Kovača i još šest HNS-ovaca kod Gospića

Hina

13. travnja 2015.

PRIVEDENO 12 NAVIJAČA: Napali Niku Kovača i još šest HNS-ovaca kod Gospića

Ličko-senjska policija privela je dvanaest navijača zbog napada na izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na odmorištu Zir kod Gospića, pri čemu nitko od sedmorice predstavnika HNS-a, koji su kombijem iz Zagreba putovali prema Splitu, nije ozbiljnije ozlijeđen. Glasnogovornica PU Ličko-senjske Maja Brozičević izjavila je Hini kako je policija dojavu o incidentu na autocesti A1 dobila oko 17 sati. Policajci su odmah izašli na teren i ubrzo u Gračacu uhitili dvanaest osoba, koje su se kombijem splitskih registracija dovezle do odmorišta Zir. "Incident se odvijao na parkiralištu odmorišta Zir. Delegacija HNS-a se nalazila u kombiju marke mercedes vito, zagrebačkih tablica. Prvo je došlo do verbalnog, a onda i fizičkog obračuna. Za sada nitko od sedam osoba iz kombija zagrebačkih tablica nije zatražio liječničku pomoć", kazala je Brozičević.

Privedene osobe se sada nalaze na kriminalističkom istraživanju u Policijskoj postaji Gospić. U HNS-ovoj delegaciji bio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, glasnogovornik Tomislav Pacak, te Iva Olivari, Alan Balen i Nikša Martinac.

HNS je objavio kako je njihovu delegaciju napalo desetak huligana s navijačkim obilježjima Hajduka, no da je incident okončan bez ozbiljnijih posljedica. Točnije, priopćili su: "Na odmorištu Zir desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza".

Glasnogovornica Brozičević je rekla kako uhićene osobe na sebi nisu imale nikakva navijačka obilježja, no nije isključila mogućnost da su ih u međuvremenu odbacili. Dodala je kako je policija uzela izjave sedmorice članova delegacije HNS-a, koji su nakon toga nastavili put za Split.

Dodajmo i da se HNS požalio na manju štetu na službenom automobilu.

"Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju. Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije. Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma", stoji u priopćenju nogometnog saveza.

Lupiga.Com via Hina

Naslovna fotografija: Hina