CIJENA DOMOLJUBLJA: Za koncert Thompsona na obljetnicu Oluje traženo 500.000 kuna?

J.B.

30. srpnja 2017.

CIJENA DOMOLJUBLJA: Za koncert Thompsona na obljetnicu Oluje traženo 500.000 kuna?

Današnji Jutarnji list donosi i neke detalje oko ovih nastupa. Tako ovaj dnevni list navodi da će Prljavo kazalište za koncert dobiti vrlo visokih 115.000 kuna od Grada Knina koji je organizator proslave, dok je za nastup Marka Perkovića Thompsona, čiji su pokrovitelji Ministarstvo branitelja, grad Slunj te Karlovačka županija, tražen je daleko veći iznos, piše Jutarnji.

„Iz Thompsonova menadžmenta su od Ministarstva branitelja, kako doznajemo, na nedavnom sastanku tražili svotu od 500 tisuća kuna što je izazvalo val negodovanja. Kako je to Ministarstvu bilo previše, navodno, je na kraju dogovoreno da oni Thompsonu plate između 200 i 300 tisuća kuna. Za sada nije poznato s kolikim će udjelom Thompsonov koncert sufinancirati grad Slunj i Županija, ali doznajemo da je pjevačeva ekipa, među ostalim, od grada Slunja tražila besplatne režije, odnosno, vodu i struju“, stoji u tekstu gdje se navodi i kako je Thompson godinama omiljen među braniteljskom populacijom, ali da se čini kako ove godine branitelji nisu zadovoljni zbog njegova nastupa te da je glavni razlog tome visoka cijena koncerta. 

Marko Perković Thompson
Neslužbeno iz Ministarstva branitelja kažu da Thompson ustvari ne traži ništa, nego je riječ „o troškovima tehničke naravi“ (FOTO: Lupiga.Com)

Potvrdu točne cijene koncerta zatražili su u Ministarstvu branitelja, a neimenovani izvor iz tog ministarstva na pitanje jesu li iz Thompsonovog menadžmenta tražili previše novaca, rekao im je “mogu tražiti koliko hoće, mi ćemo dati koliko možemo”, dok im je drugi izvor otkrio kako Thompson ne traži ništa nego se radi „o troškovima tehničke naravi“. Ukupni iznos novinari su pokušali provjeriti i kod Thompsonovog menadžera Denisa Pletikose, koji im je prvo rekao da je na sastanku, a kasnije im se nije javljao na pozive.

Jedan sugovornik Jutarnjeg iz Ministarstva branitelja moguće motive cijele priče u Slunju objasnio je ovim riječima, spominjući ministra branitelja Tomislava Medveda: "Mislim da je Medved želio dovesti Thompsona i na neki se način i tako iskazati. On dolazi iz te izborne jedinice i trebao bi biti proglašen za počasnog građanina Slunja".

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com