ZFF pred vratima, navali narode

Ivan Kegelj

17. listopada 2008.

ZFF pred vratima, navali narode

Dragi naši, kišni dan koji je danas osvanuo nad Zagrebom podsjetio nas je na prošlogodišnji Zagreb Film Festival, kada kiša nije prestajala padati svih sedam dana. No, prema trenutnim prognozama, idući nas tjedan čeka suho i toplo, pravo jesensko vrijeme, kao stvoreno za uživanje u filmovima koje donosi ZFF. Na otvorenju će svirati 'Osvajači međunarodnih priznanja' – bend sastavljen od profesora, studenata i tehničkog osoblja sa sva tri odsjeka Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, koje predvodi Pjer Žalica

Nedjelju, 19. listopada uvečer rezervirajte za otvorenje festivala – točno u 20.00 sati na velikom kino platnu Studentskog centra prikazat ćemo nijemi film 'Zagreb' ('Agram – Hauptstadt Kroatiens') Oktavijana Miletića iz 1943, koji je nakon 65 godina izvučen iz zaborava.

Nakon 'Zagreba' slijedi šašava 'Rumba', belgijskih redatelja Dominiquea Abela i Fione Gordon, otprije poznatih ZFF-ovoj publici po filmu 'Ledenjak' s kojim su 2005. godine osvojili Zlatna kolica, glavnu nagradu ZFF-a. Nakon 'Rumbe' slijedi druga vrsta plesa – u predvorju SC-a svirat će i zabavljati vas i nas 'Osvajači međunarodnih priznanja' – bend sastavljen od profesora, studenata i tehničkog osoblja sa sva tri odsjeka Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Cijelu ekipu predvodi veseli redatelj Pjer Žalica, veliki prijatelj našeg festivala. U ponedjeljak festival počinje punom parom: od jutra u kinu SC davat će se novinarske projekcije (u 9 i 11 sati za akreditirane novinare), a u 14 sati svaki dan priređujemo matineje. &TD počinje s programima "Moj prvi film" i Film@CRO , a u kinu Europa počinje i Vip Bibijada, poseban program namijenjen najmlađima koji radimo u suradnji s generalnim sponzorom.

Želimo vam ugodan i dobar provod na festivalu, vidimo se negdje oko kino dvorana!
 
OSVAJAČI MEĐUNARODNIH PRIZNANJA SU:

Fedja Štukan - vokal
Pjer Žalica - bass
Muhamed Hadžović - klavijature
Aldin Omerović - bubnjevi
Armin Alijagić - gitara
Rusmir Efendić - gitara
Nancy Abdalsakhi - back vokal
Melina Alijagić - back vokal
Mirela Tepanić - back vokal


17. 10. 2008. - ZFF