Zagrebački holding pogurao zaglupljivanje Zagrepčana iznosom od 1,33 milijuna kuna

Ivan Kegelj

10. rujna 2012.

Zagrebački holding pogurao zaglupljivanje Zagrepčana iznosom od 1,33 milijuna kuna

Zagrebački holding odlučio je pogurati izdavačku kuću Styria sa 1,33 milijuna kuna. Toliko će platiti zakup reklamnog prostora u crkvenim dnevnim novinama Večernji list te u listu 24 sata, dnevniku namijenjenom niskointeligentnim bićima nastanjenima u Hrvatskoj. Skočite na ovu novicu, pogledajte gdje curi lovica građana Grada Zagreba te otkrijte zašto Zagrebački Holding ovako izdašno financira zaglupljivanje građana i građanki Hrvatske

Za početak, uzmimo da ste upravo vi koji čitate ovaj tekst vlasnik izdavačke kuće što izdaje crkvene novine te visokotiražni list namijenjen zaglupljivanju svojih čitatelja. U opisu novinara koje zapošljavate, između ostalog, izvještavanje je o poduzeću koje znači život glavnom gradu države, gradu u kojem živite.  Tom poduzeću, međutim, ne ide baš najbolje. Svakog mjeseca šuška se da neće imati novca za isplatu plaća, sve su prilike da će (opet) morati poskupljivati svoje usluge, imaju kredita više nego svi građani Hrvatske koji su kupili stanove u zadnjih deset godina zajedno i tako dalje i tako bliže.


Obavijest o sklopljenom ugovoru kojim Zagrebački holding dnevnom listu 24 sata plaća 680 tisuća kuna za oglasni prostor (SCREENSHOT: zgh.hr)

Elem, sjednete vi - ili još bolje katolički pop koji je u vašem poduzeću zadužen za takve poslove -  na porciju janjetine s odgovornim ljudima iz rečenog poduzeća pa im ponudite oglasnog prostora za milijunčić kuna. Prihvate odgovorni ljudi pa raspišu javni natječaj u kojem stoji: Zakup oglasnog prostora u tim i tim novinama, onim crkvenim i onim za zaglupljivanje stanovništva. Stavite tako milijunčić u džep i onda na stranicama svojih novina reklamirate pi*darije iz firme koja je zadužena za distribuciju vode, odvoz smeća, stambene i komunalne poslove i tako dalje i tako bliže. 


Obavijest o sklopljenom ugovoru kojim Zagrebački holding plaća Večernjem listu 650 tisuća kuna za oglasni prostor (SCREENSHOT: zgh.hr)

Nagradna pitanja glase:

- Biste li novinarima koji rade u vašem poduzeću dali da objektivno izvještavaju o radu poduzeća koje vam je dalo milijunčić kuna za oglašavanje pi*darija u vašim novinama? 

- Biste li dopustili da vam kakav novinarski pi*dun pokvari mogućnost da i na početku iduće fiskalne godine sjednete na janjetinu s odgovornim ljudima iz predmetnog poduzeća?

- Biste li pisali loše o odgovornom čovjeku s kojim ste vi, odnosno katolički pop u vašem poduzeću zadužen za te poslove, sjedili na janjetini i dogovarali posao?

P. S. Ako mislite da je sve ovo fikcija - razmislite još jednom. Može bit bidne, a i ne mora.

Lupiga.Com