KONFABULATOR: Holding kreće u naplatu kopanja po gradskim kontejnerima

Ivan Kegelj

29. veljače 2012.

KONFABULATOR: Holding kreće u naplatu kopanja po gradskim kontejnerima

Skupština Zagrebačkog holdinga na jučer održanoj sjednici odlučila je dati nalog podružnici Čistoća da pripremi projekt i poslovni plan naplate kopanja i prebiranja po kontejnerima u gradskom vlasništvu. U zagrebačkom poduzeću zaduženom za komunalnu djelatnost vjeruju da će projekt naplate kopanja i prebiranja po kontejnerima uvelike popraviti financijsku bilancu Čistoće, što bi doprinijelo daljnjem poboljšanju usluga koje ovo komunalno poduzeće pruža građanima. Više o projektu naplate doznajte na

 

Članovi Skupštine Zagrebačkog holdinga jednoglasnu su usvojili ideju o naplaćivanju kopanja i prebiranja po sadržaju kontejnera u gradskom vlasništvu, a već su dogovorene i osnovne smjernice za naplatu nove usluge zagrebačkog komunalnog poduzeća.

- Kopanje i prebiranje po kontejnerima naplaćivat će se po zonama, pri čemu će ova usluga u radničkim četvrtima biti nešto jeftinija nego na sjeveru grada, gdje uglavnom stanuju dobrostojeće obitelji. Na zoniranje naplate odlučili smo se budući da je sadržaj kontejnera u radničkim četvrtima logično siromašniji i oskudniji nego na sjeveru grada, ustvrdio je za Lupigu Ivan Marčić, član Skupštine Zagrebačkog holdinga zadužen za razvoj i istraživanje tržišta.

Prema informacijama našeg sugovornika, mjesečna dozvola za kopanje i prebiranje po kontejnerima u radničkim četvrtima iznosit će između 100 i 200 kuna, dok će ista usluga na sjeveru grada koštati između 300 i 400 kuna.
- Čistoći je već naloženo da kontejnere u gradskom vlasništvu obilježi zvjezdicama, pa će oni u siromašnijim četvrtima biti obilježeni sa jednom i dvije, dok će u boljim kvartovima kontejneri biti obilježeni sa tri, četiri i pet zvjezdica, rekao je Marčić.

U Holdingu pretpostavljaju da će korisnici ove usluge biti mahom umirovljenici te je na Skupštini iznesena i ideja da se dozvole za kopanje i prebiranje po kontejnerima naplaćuju preko Hrvatske pošte i Hrvatske poštanske banke, putem kojih umirovljenici uglavnom dobivaju mirovine. Našeg sugovornika pitali smo kako će na ovaj projekt reagirati javnost, budući da se ideja svakako može smatrati kontroverznom.


Iz Holdinga poručuju: "Nema besplatnog ručka!"

- Građani znaju da nema besplatnog ručka te ne očekujemo da će projekt naplate vađenja sadržaja iz kontejnera biti dočekan na nož. Javnost mora znati da je u uvjetima ekonomske krize Holdingu važna svaka kuna. Uostalom, gradski kontejneri plaćeni su novcem svih poreznih obveznika te nije pošteno da pojedinci po njima kopaju i prebiru besplatno, ustvrdio je Marčić. Naplata kopanja i prebiranja po kontejnerima, zaključio je, na snagu bi trebala stupiti od početka travnja.


Lupiga.Com