Za godišnji obavezno na EXIT

Svjetlana Zorić

28. travnja 2004.

Za godišnji obavezno na EXIT

Lagano je već vrijeme da planirate kuda, i zašto baš tuda, na godišnji odmor. Kako bi vas riješila nedoumice reći ću samo jedno: EXIT, Noise Summer fest, 1. – 4. srpanj 2004. godine, Petrovaradin, Novi Sad, Srbija i Crna Gora. Ako ni zbog čega drugog onda zbog iznimne jeftinoće EXIT-ovih aranžmana, koji su, što bi se reklo, stvarno prihvatljivi svakom džepu

Kao i svake godine već u ovom razdoblju, počinjemo se laganini radovati skorom dolasku ljeta, a zajedno sa ljetom dolazi i jedan od najboljih festivala na Balkanu. O njemu se neki dan čak (za ne povjerovat') govorilo i u programu HRT-a!

Riječ je dakako o novosadskom EXIT-u koji će se ove godine održati po četvrti put. Najavljeno je preko 400 svjetski poznatih umjetnika (možda malo pretjerano, ali …), a organizatori očekuju kako će se tijekom svih festivalskih dana EXIT-om prošetati oko 250 000 ljudi. Najzvučnija imena ove godine su: Björk, Massive Attack i Iggy pop. Što se tiče domaćih, hrvatskih snaga, nastupit će Hladno pivo, a navodno se šuška o eventualnom nastupu Ede Maajke. Stalni gosti EXIT-a KUD Idijoti su još prošle godine najavili kako neće nastupiti i ove godine, što je zapravo i u redu, za razliku od nezaobilaznog Darka Rundeka za kojeg i dalje smatram, dapače citiram: "Malo je stranih glazbenika koji tako temeljito znaju udaviti čovjeka kao što to zna i može Darko Rundek kada je u formi!" 

Festival će se održati na staroj lokaciji - Petrovaradinskoj tvrđavi! Kartu za sva četiri dana možete nabaviti po nevjerojatno pristupačnoj cijeni od 49 eura, što uključuje i smještaj u kampu, koji se inače zasebno plaća oko 10 eura. No, boravak u kampu ne bih preporučila, jer dovoljno zemlje se nagutate na samoj tvrđavi, bez obzira što je sanitarni čvor i sve ostalo u kampu na vrlo zavidnom nivou. Organizacija dakle štima, što se ne može reći za neke naše organizatore koji nisu dovoljno sposobni organizirati ni neusporedivo manje događaje.

No, ako ste mislili da je 49 eura vrhunac jeftinoće, prevarili ste se, jer za samo 20 eura više, dakle za 69 eura se možete komodirati po Novom Sadu. Naime, toliko košta ulaznica za sva četiri dana i smještaj u hostelu, kojem je glavna prednost to što je od tvrđave udaljen tek laganih desetak minuta šetnjice. Inače, program će se odvijati na čak deset pozornica, među kojima izdvajamo Rock stage, World Music Stage, Future Shock Stage (ne nije techo, već nastupi demo bendova s cijelog Balkana) i Reggae stage. Dakle, vjerujem da vam je do sada sve jasno – za godišnji planirajte na EXIT.



Nešto više saznajte na službenoj stranici EXIT-a www.exitfest.org