U novom broju Vala opet hrpa dobrih stvari

Ivor Car

1. travnja 2005.

U novom broju Vala opet hrpa dobrih stvari

EKSKLUZIVNI INTERVJU S ANTOM GOTOVINOM!!!, čak 3 stranice posvećene seksu, brdo glazbenih, likovnih i kazališnih recenzija, filmski portreti, stripovi, kratke priče, gomila polemičnih kolumni ... a ako vas ni sve to neće nagnati da kupite novi broj VAL-a ovo sigurno hoće: na str. 24 uz dvije njegove književne kritike očekuje vas i fotka našeg neodoljivog Bozze

Prije nego počnem s nabrajanjem sadržaja novog, šestog broja mjesečnika za kulturu mladih VAL, moram posebno naglasiti da se mlada ekipa (koja, by the way, kako čujem iz povjerljivih izvora, još ni kune honorara za prethodnih 5 brojeva nije dobila) potrudila novi broj grafički osvježiti. Povećan je broj stranica u boji, dizajnerski je trud primjetan, tekstovi su tematski koncipirani, a otklonjena je i najozbiljnija dosadašnja zamjerka - rukopisi su lektorirani i količina pravopisnih gr(j)ešaka svedena je na najmanju moguću mjeru. Štono bi se reklo, eppur si muove ... pa VAL počinje napokon sličiti na pravu, ozbiljnu tiskovinu (iako, da ponovim, mlade novinarske snage još uvijek pišu bez honorara).

Daklem, svi put kioska sa 10,00 kunića u ruci, pa se bacite na čitanje novog broja VAL-a a koji između ostaloga donosi :
- ekskluzivni intervju s Antom Gotovinom!
- razgovor s potpredsjednicom Mreže mladih Hrvatske Eminom Bužinkić
- portret Stjepana Lahovskog, majstora honoerotske fotografije
- cijeli niz tekstova posvećenih seksu: "Face su oni koji ne ševe", "Muške svinje", "Nevjera", "Priča stare krave" itd. (primamljivo, šta ne?)
- drugi nastavak obimnog feljtona posvećenog "nogo" navijanju i huliganstvu
- gomila stripova, recenzija albuma alternativnog rocka, prikaza likovnih izložbi i kazališnih predstava, a tu je i mnoštvo satiričnog sadržaja kojima autori na duhovit način komentiraju aktualna politička događanja, ali i vrlo polemičnih, provokativnih kolumni

No, to još nije sve, jer u VAL-u kao što, vjerujem, već znate, papir mrči i naš Bozzo (također bez honorara), a kao što već u uvodu spomenusmo, uz dvije njegove književne kritike ("Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija" i roman "Bilješke o jednom skandalu" - potonju uskoro očekujte i u našoj rubrici Čitali smo) VAL vas dariva i fotkom tog našeg apolonski prelijepog i neodoljivog piskarala. Pa ako se zbog tog' ne isplati dat' 10,00 kn za novi VAL, onda zbilja ne znam što još čovjek da vam ponudi!