Istrakon 2005.

Božidar Alajbegović

9. ožujka 2005.

Istrakon 2005.

Udruga građana za promicanje SF&F "Albus", u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin, organizira ove godine 6. konvenciju znanstvene fantastike i fantastike "Istrakon 2005". Konvencija će se održati u prostorijama pazinskog Spomen doma od 11. do 13.03.2005. godine. No, nemojte misliti kako je ovo samo zatvoreni skup SF fanatika, jer nije, a u nastavku o tome svašta nešto

Udruga građana za promicanje SF&F "Albus", u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin, organizira ove godine 6. konvenciju znanstvene fantastike i fantastike Istrakon 2005. Konvencija će se održati u prostorijama pazinskog Spomen doma od 11. do 13.03.2005. godine.

Ideja vodilja ovogodišnje konvencije je putovanje kroz vrijeme. Već tradicionalno konvencija započinje u petak u 17:00 sati i traje do nedjelje u 17:00 sati. Iako organizatori ne oskudijevaju problemima, pobrinuli su se da program osvježe novim idejama, kako bi gostima Istrakon učinili što zanimljivijim. To znači da vas i ove godine očekuje 48 sati programa koji se sastoji od predavanja, filmova, zabave, igara, sportskih natjecanja, izložbi, ugodnog druženja i još mnogo, mnogo toga o čemu se podrobnije možete informirati na Istrakonovim web stranicama www.istrakon.hr.

Cijena ulaznice za sva tri dana Istrakona 2005 je 50 kuna, a organizatori će osigurati prostor za spavanje u vrećama i jedan topli obrok. Isto tako, na samom Istrakonu moći ćete kupiti i sendviče po povoljnim cijenama. Ako imate koji prijedlog, sugestiju, pitanje ili bilo što drugo, uključite se na forum Istrakonovih web stranica.

Mnogi pogrešno misle kako su SF konvencije zatvoreni skupovi koji okupljaju samo SF fanatike, pa organizatori već godinama pokušavaju promijeniti tu sliku događanjima koja privlače ljude raznih interesa. Osim toga, znaju da nije lako izdvojiti vrijeme i novac i doći u Pazin na tri dana, ali nadamo se da ćete upravo to učiniti - doći u Istru na Istrakon i provjeriti zašto mnogi govore da je to najbolja SF konvencija u Hrvata.

Velik pozdrav i vidimo se na Istrakonu!