SVI MARŠ NA PLES: Kelkope o ljubavi, u Muzeju suvremene umjetnosti

Kelkope

14. ožujka 2015.

SVI MARŠ NA PLES: Kelkope o ljubavi, u Muzeju suvremene umjetnosti

Dragi čitatelji i čitateljice, pozivamo vas da posjetite predstavu Profesionalnog plesnog ansambla Kelkope u koreografiji Tamare Savićević. Mjesto radnje: Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu. Vrijeme radnje: Nedjelja, 20:00 sati. Karte za predstavu koštaju 50 kuna, a možete ih rezervirati na Facebooku, u inboxu nekog od članica ansambla ili na broj telefona 091/3111-171 (Tamara Savićević). U predstavi plešu Tea Anzulović, Sonja Biglbauer, Nikolina Končić, Maja Krčelić, Tamara Krčelić, Tamara Savićević i Jelena Vojković. Gosti plesači koji su na video projekciji: Mario Guteša, Mario Jukić i Peter de Vuyst. Više o predstavi pročitajte u ovoj novici.

Ljubav; ono što nas pokreće, okreće, diže u nebo i spušta na zemlju. Ono što tražimo, za čim žudimo i čemu težimo. Ono o čemu svi sanjamo i o čemu pričamo najrazličitije priče… Ljubav je ono gdje najviše otkrivamo sebe i o sebi; mjesto gdje rastemo, učimo i razotkrivamo se. Kao i u svemu, u tom procesu prolazimo kroz različite faze. 

(FOTO: Kelkope)

Strast, energija, zanos… ono je što nas obuzme kada se zaljubimo; taj osjećaj je toliko moćan da ruši planine i prelazi mora, osjećaj koji stvara i razara, uzdiže i spušta... Zaljubljenost često nosi i ružičaste naočale koje u sljedećoj fazi bliskosti skidamo i tako zaljubljenost postaje ljubav. Skidamo maske i postajemo ranjivi; lijepo je, novo i oslobađajuće, ali nosi svoje rizike i prepreke... Čari su to jedne sasvim druge perspektive i davanja sebe. Nakon uzbudljivog puta otkrivanja, ljubav postaje podrška, naša sigurna luka u kojoj smo slobodni i ispunjeni. Trajnost i postojanost ljubavi ovisi o sposobnosti da volimo sebe kao i o sposobnosti bezuvjetnog davanja. Davati bez očekivanja, davati jer nas veseli nekoga činiti sretnim, davati jer nas ljubav naprosto na to tjera je pravo umijeće. Umijeće ljubavi. 

Triptih; tri različite faze naše priče o ljubavi. Mala evolucija ljubavi. Različite faze, različite vrste, različite priče, ali jedan univerzalno najljepši osjećaj na svijetu. Ljubav…

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Kelkope