Neću travu, nego prepečenac

Ivor Car

24. rujna 2002.

Neću travu, nego prepečenac

Mjesto zaposlenika na prozoru drive-in restorana može se pokazati kao vrlo dobro radno mjesto koje pruža mnoge mogućnosti. Upravo zbog toga ne treba čuditi slučaj koji se dogodio posjetitelju jednog od vodećih svjetskih fast food restorana, KFC-a, koji je umjesto svog extra prepečenca dobio dvije vrećice marihuane.
Poznati američki lanac restorana KFC koji se može pohvaliti otvaranjem prvog drive-througha u Kini, jučer je došao na loš glas. Naime, zaposlenik jednog njihovog restorana u Mill Valleyu u Sjedinjenim Državama uhićen je nakon što je jednoj mušteriji poslužio nešto više od uobičajene piletine. Umjesto extra prepečenca, mušterija je dobila dvije vrećice marihuane.
Poznata je fraza kako je mušterija uvijek u pravu, a tako je bilo i ovaj put te je kupac neželeći marihuanu ustrajao na svom extra prepečencu. Tako je i bilo, zaposleniku sa zgodnom kapicom vratio je konoplju koju mu je ovaj dao, a zauzvrat dobio svoju narudžbu. Za kraj je još i napustivši restoran, uživajući u svom prepečencu, pozvao policiju, koja je objeručke prihvatila poziv i ubrzo uhitila 26-godišnjeg zaposlenika KFC-a. Uz već spomenutu marihuanu, kod uhićenog je pronađen i pištolj, te 500 dolara keša.  
Uhićeni je često radio na prozoru drive-ina, pa se pretpostavlja da je zgodno radno mjesto mladić iskoristio za prodaju travulje, a mušterije su samo trebale iskoristiti tajnu riječ kao kod prepoznavanja, koji je čini se-extra prepečenca!