Što je novoga?

Ivor Car

22. prosinca 2003.

Što je novoga?

Loš, neplodan, jalov i tko zna kakav još tjedan ostao je iza nas, a tipujem na to da će ovaj, koji upravo počinje teći, biti još i gori. Zbog blagdana, naravno. Strahovito je teško bilo odlučiti se koga pohvaliti od ovih pet osoba koje su sudjelovale u radu našeg sajta. Čini mi se teže nego ikada do sada. Usprkos tome novi rekord je ubilježen, a nova je i naša ovotjedna anketa, apsolutno prigodno ----- u blagdanskom duhu

Dobro došli u predzadnju novicu "Što je novoga" u 2003. godini. Još malo pa nestalo, reklo bi se. Ta uzrečica mogla bi se doslovno prenijeti i na radišnost Lupeža u proteklom tjednu, a ona kao pojam nestaje i uskoro je neće biti. Za sada - ispod zadovoljavajućeg nivoa. Zabilježili smo samo 16 ID-eva u objavljivanju kojih je sudjelovao neviđeno mali broj Lupeža, tek njih pet, a ima nas ako se ne varam pedesetak. Da, dragi moji, pedesetak. Tko su oni, pitate se? I ja isto. Dakle, katastrofa ovaj tjedan. Ne isplati se na njega više trošiti tipkovnicu. Svejedno Lupiga je opet zabilježila rekord u broju jedinstvenih posjeta. On sada iznosi pozamašnih 1929 posjetitelja, koji su surfali našim bijednim stranicama u četvrtak, 19.12.2003. To će po mom skromnom sudu biti posljednji rekord u ovoj godini, a što će se događati u slijedećoj, preostaje nam da vidimo.

Usprkos rekordu, odaziv na našu prošlotjednu anketu bio je i više nego blijed. Tek 110 vaših glasova. "Opet popišao dasku" pobjednik je ankete i to je ono što vaše partnerice najviše smeta, dok partnerima ide na živce njeno usisavanje za vrijeme tekme. Poanta je dakle očita: ne zapišavajte dasku i ne usisavajte dok traje utakmica.

Kako je ovoga tjedna Božić, odlučili smo se (čuj "mi"!?!) na anketu u blagdanskom duhu. Pitamo vas gdje ćete proslaviti Badnjak, pri čemu smo vam (čuj opet "mi"!?!) ponudili samo odgovore za koje držimo kako bi trebali biti najčešći. A gdje god vi bili, ekipa Lupige (čuj ekipa!?!) vam svima redom želi sretan (a može i čestit) Božić.

Da krenem prvo s pokudom, dok mi je još na pameti. Elem, pokudu upućujem navaru, kojem se protekloga tjedna izgubio svaki trag. A što da radim s pohvalom, pitanje je sad. Teška odluka, ali moram je uputiti Bozzi (pohvalu, a ne odluku), a sam on zna da je nije zaslužio, prije je zreo za pokudu, ali, eto, takva su vremena došla. Prošli put sam se okuražio najaviti novog GostaLupeža i znao sam da teško to možemo realizirati. Ali nije do mene, pa čak ni do GostaLupeža. Tekst imamo, samo ga treba unijeti, a osoba koja je na sebe preuzela taj zadatak jedna je od najneodgovornijih persona koje u životu sretoh. Svi dakako znate o kome je riječ.