Što je novoga?

Ivor Car

15. prosinca 2003.

Što je novoga?

Stvarno ne možete reći kako "Što je novoga?" opet kasni, jer ima već više "od nekoliko" kako nismo kasnili. Prošli tjedan bio je izuzetno plodan što je rezultiralo našim novim rekordom u broju jedinstvenih posjeta, istog dana kada se Lupigi dogodila velika stvar u njenom postojanju. Ostatak novice bit će uobičajen: ankete, pohvale, pokude i najave, pa tko voli neka

Razlog kašnjenju ove novice vrlo je subjektivan, ali siguran sam da nije neki bed što je to tako. Ponajviše zbog toga jer je prošli tjedan na našem sajtu bio vrlo plodan. Zabilježili smo pozamašan broj ID-eva, njih 25, a što je još važnije od pozamašnog broja, tekstovi su raspoređeni po svim rubrikama. Naravno, najviše je bilo novica, ali napokon smo uspjeli recenzirati i dva filma, objaviti novi putopis, dodati koje svježe jelo u rubriku recepti, unijeti dvije e-ciklopedije … Jedinu zamjerku uputio bih ovim kolumnistima koji nekada u tri dana nabacaju pet kolumni, a nekada, evo u cjelom tjednu niti jednu. Sve slabija nam je i rubrika Čitali smo, gdje vrli Bozzo više ne radi udarnički, u maniri Alije Sirotanovića, a već dugo mu se u toj rubrici nije priključio nitko.

Plodnost je, baš kako je i red, urodila plodom i u srijedu je Lupiga postavila svoj novi rekord u broju jedinstvenih posjeta. Sada taj rekord iznosi 1 770, a evidentno je kako bi on mogao biti popravljen već ovoga tjedna. Ima tu i jedna velika novost, a ta je da Lupiga napokon i pravno postoji. Baš toga dana kada je zabilježila novi rekord Lupiga je upisana u registar udruga pod imenom "Lupiga - svijet kroz obične oči". Tko sve može postati članom, kao i više o svemu ostalom saznat ćete uskoro nakon održavanja Skupštine udruge. Ajmo mi sada na anketu.

Dva tjedna online i naša anketa koja vas pita "Tko je vaš favorit u StorySuperNova+OBN" završila je pobjedom Rafe s Nova TV, odnosno Amela s OBN-a. Zapravo, pokazalo se kako ste točno pogodili tko će biti pravi pobjednik. Kako god bilo, isplatilo se ostaviti ovu anketu dva tjedna, jer to je do sada najzapaženija anketa, s najviše vaših glasova, a i među najkomentiranijim je anketama (50 komentara). Moram ukazati i na vrlo dobar plasman mojih favorita, jer 4 asa osvojila su 49 vaših glasova i zauzela solidno sedmo mjesto. Treba još napomenuti da 61 posjetitelj nije znao tko su natjecatelji SSN+OBN uopće. Time je završila i naša priča o SSN+OBN, a što su nam magovi s Nova TV pripremili kao zamjenu za završeni serijal, preostaje nam tek da vidimo.

Ovotjedna anketa šaljivog je karaktera i bavi se muško-ženskim odnosima, odnosno pita vas "Što vas najviše izbaci iz cipela kod partnera/ice?". Ponudili smo vam devet odgovora, a pošto je broj istih nemoguće utvrditi, kao deseti odgovor ponudili smo vam da ga sami date putem komentara. Na ideji zahvaljujemo Venidi.

A sada na pohvale, pokude i najave. Pohvalu je, baš kao i prošlog tjedna zaslužio navar koji je bio naše najčitanije lice i tako ovo pohvalu oteo ispred nosa legendi pokuda, Riječnom Raku. I u pokudama se dogodilo preotimanje titule, a u glavnim ulogama bili su Bozzo i miro@lupiga.com. Miro u ulozi preotimača, pojavio se niotkuda i oduzeo Bozzi planiranu pokudu. Što se najava tiče, nisam siguran hoće li to biti ovoga tjedna, ali usudit ću se i reći kako najavljujemo novog, izuzetnog GostaLupeža.