Što je novoga?

Ivor Car

15. rujna 2003.

Što je novoga?

Nedjelja je i evo nas opet. Evo opet one k'o kiše dosadne novice "Što je novoga" u kojoj opet nema ničega novoga. Sve standardno, neka općenita promišljanja, porazni rezultati prošlotjedne ankete, objašnjenje uvijek aktualne (kako reče Riječni rak), a kod nas ovotjedne ankete, velika pokuda, pohvala i izostanak najave, baš kao što rekoh: nema ništa novoga, sve standardno.

Opet ne kasnimo, to je dobro, pogotovo zato što nemamo previše toga reći. Novoga je bilo slabo, zapravo ništa posebno iako je opći dojam da je na sajtu još uvijek živo, događa se nešto. U nedostatku događaja napomenut ćemo kako je ovoga tjedna rubrika e-ciklopedija obogaćena za nekoliko zgodnih stvari, među kojima je i ona koja me je natjerala da o njoj čak napišem novicu, ali o tome nećemo više. Moram još samo primijetiti jednu stvar, a to je kako ova serija novica više uopće nema posebno veliku čitanost u odnosu na druge novice, kao što je to imala prije. Njena čitanost je ostala ista, dok je čitanost ostalih novica porasla. Kako je ova novica poprilično interna, čitaju je uglavnom oni ljudi koji ili svojim radom sudjeluju na stranici ili prijatelji svih nas, uglavnom poznata ekipa. Dakle, jasno je kako sajt sve više posjećuju nama nepoznati ljudi, koje ovo piskaranje sa slikom svisca ne zanima.


U prošlotjednoj novici "Što je novoga" smo rekli kako bismo bili zadovoljni kada bi na naše anketno pitanje koliko često posjećujete kino pobjednički odgovor bio jednom tjedno. To se nije dogodilo, i to niti iz bliza, pa moramo reći kako smo nezadovoljni što 40% anketiranih ne ide u kino, dok ih 35% to radi (ne ono nego ide u kino) nekoliko puta godišnje. Očekivani odgovor jednom tjedno dobio je tek 7% glasova. Što bi tek bilo da smo vas priupitali koliko često posjećujete kazalište?


Dugo smo razmišljali oko ovotjedne ankete i na kraju je Riječni rak, koji će svoje dobiti kasnije, rekao stavi ono oko Mesićeve isprike, to ti je uvijek aktualno. Tako i bi, pa ćete ovaj tjedan moći reći je li Mesićeva isprika SiCG u redu ili nije, a oni koji nisu ni za jednu od ove dvije opcije moći će reći svoje putem odgovora ne znam. Nadamo se kako anketa neće izazvati neke grube polemike.

E sad ide onaj dio gdje će Riječni rak dobiti svoje, a dobit će a što drugo nego pokudu za svoju marljivost prošloga tjedna, možda ga to naljuti pa poduzme nešto. Pohvalu ćemo uputiti T.Sergi koji nas je počastio s par zanimljivih e-ciklopedija, a najaviti baš kao ni proteklih mjesec dana, nećemo ništa.